četrtek, 12. oktober 2017

Kako preživeti oktober?

Kar zdrknili smo 8. 10. 2017 iz meseca petelina v mesec psa. Oktober je vmesni mesec, ko se zaključuje jesen in začenja zima. Vsi ti vmesni meseci (januar, april, julij in oktober) spadajo v element zemlja. Poznamo yin in yang zemljo; da pa je bolj zanimivo, skrivajo zemeljski meseci v sebi t. i. trezorje, ki močno vplivajo na značaj zemlje.

Tako je pes, ki vlada v oktobru, zaznamovan s trezorjem elementa ognja. Kaj to pomen: da na videz skulirani pes v sebi skriva vulkan. Ko psa močno razjezimo, da aktivira energijo trezorja, so posledice "pekoče". Ker te energije predstavljajo dogajanja v naravi, nam skriti ogenj v psu pove, da oktobrska zemlja še ni tako ohlajena (kot je npr. januarski vol, ki ima v zakladu hladno kovino).


Kaj nas torej čaka v oktobru?

1. Pes je krdelna žival, zato bomo v tem mesecu težko ohranili zasebnost in skrivnosti, saj se v krdelu vedno vse opazi.

2. V oktobru vlada kovinski pes (torej imamo elementa kovina in zemlja). To je pogumen pes, ki je prepričan vase, je direkten, pove, kaj misli. Ne mara, če zadeve ne potekajo tako, kot si jih je zamislil. To ga zmede in lahko postane trmast. Zato je eden od poglavitnih nasvetov meseca: bodite odprti za nova znanja, dogodivščine, širjenje obzorij. Ob težavah ne postanite trmasti in kljubovalni.

3. Kovinski pes ima še eno slabo lastnost: preveč je racionalen. Zato pazite, da bo oktobra v vaših odnosih čim več romantike, predvsem pa sproščenosti. Načrtujte takšne dogodke, če ne gre drugače.

4. Petelin, vladar kitajskega leta 2017, bo od kovinskega psa dobil veliko njemu všečne energije. Zato se bodo petelini še bolj šopirili in še glasneje kokodakali na svojem gnoju. Ampak, že naslednji mesec bo prišla energija, ki ga bo začela izčrpavati. Decembra pa bo ubogi petelin kar utihnil, tako bo utrujen.

5 komentarjev:

  1. Vau, dobri napotki. Sem jih takoj preslikala v moj trening teka, hihihi. Lep sončen vikend!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boste pri teku manj racionalni in bolj romantični??? :)

      Izbriši
    2. Ko treniraš za maraton (žal) romantike ni :). Sem si pa te štiri točke tako preslikala:
      1. ta vikend se bom udeležila tekme. To sicer nobenemu nisem povedala, a ker je to množična prireditev, tam najverjetneje ne bom ostala neopažena.
      2. Aha, v mesecu oktobru moram dobro poslušati trenerja in srkati vse njegove nasvete. Ko bom utrujena ne smem silit z glavo skozi zid.
      3. Težkim treningom morajo slediti lahki dnevi, ki so sicer že zapisani v planu, a jih ne smem izpustiti.
      4. Tole točko si v tekaškem žargonu malce težje razlagam, a morda bi šlo tako: oktober je mesec Ljubljanskega maratona. Tekači, so polni energije, natrenirani in komaj čakajo, da na dan D "eksplodirajo". Tisti, ki treniramo za maraton konec novembra smo sedaj pod največjimi obremenitvami, a naslednji mesec bodo "ljubljanci" utihnili in priložnost za šopirjenje bo končno tu!
      Kako se vam zdi? Bi šlo tako)

      Izbriši
    3. Vanja, odlično ste prenesli navodila v svoje tekaško življenje. Mogoče bi morali dodati malo romantike, recimo: nosila bom roza nogavičke, ali pentljice v laseh, ali pustila se bom romantično zmasirati (ne športno grobo) ... Četrto točko pa si narobe razlagate: oktobra se morate močno hvaliti s svojimi uspehi, ker bo to novembra težje. :)
      Veliko uspehov pri teku, vas redno spremljam (in se čudim, kaj vse zmorete).

      Izbriši
    4. Hvaaaaala za nasvete in ... hahahaha sem se pri drugem stavku fajn nasmejala. Uživajte!

      Izbriši