četrtek, 19. december 2013

Razkrita skrivnost: kaj je v McDonald'sovih hamburgerjih

Sem nameravala danes objaviti nekaj dosti, dosti lepšega, vendar bom najprej tole:

Jamie Oliver premagal McDonald's

Avtor: Tili Kojić, www.viva.si
19. december 2013

Ena od največjih verig hitre prehrane na svetu bo prisiljena spremeniti recepte, potem ko je britanski kuhar razkril, kako v resnici pripravljajo hamburgerje, ki so znani po vsem svetu. To počnejo tako, da mleto maso iz ostankov mesa (maščobe in drobovino) "izpirajo" v amonijevem hidroksidu in nato iz te mase pripravljajo hamburgerje.

(Foto: Jupiterimages)

Znameniti kuhar trdi, da je to izredno škodljivo, čemur je pritrdilo tudi sodišče. Neuradni izraz "rožnata sluz" se nanaša na meso in mesne izdelke, ki so neprimerni za človeško prehrano, če niso obdelani z amonijevim hidroksidom. Ta kemikalija ubija mikrobe, kot je salmonela, zaradi česar je celo pokvarjeno meso spet varno za uporabo.

Preprosteje povedano – pokvarjeno meso razkužijo z amonijevim hidroksidom, nato pa iz takega mesa pripravljajo priljubljene hamburgerje.

5 komentarjev:

  1. Bljek, še dobro da tega ne uživamo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne da to jem, ampak čisto vse pa tudi ni treba verjeti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, pa je treba verjeti!! O taki gnusobi so poročali tudi na Dyscoveryju.Ni se nanašalo konkretno na McDonalds, je pa v Ameriki te "rožnate sluzi" ogromno v vsej mogoči hrani.
    Upam, da tega ne počnejo v Evropi, saj, tako pravijo, imajo lokalne dobavitelje.

    OdgovoriIzbriši
  4. O, fuj...še dobro, da nas nikoli ni zamikalo...

    OdgovoriIzbriši