sreda, 12. december 2012

Adijo zmaj, dobrodošla kača!

Včeraj sem prebirala besedila o kači, kitajskem astrološkem znamenju. Sem mislila, da se bomo naslednje leto lahko oddahnili od močne zmajeve energije, pa ne bo nič od tega. Zmaj je najbolj močna yang žival v zodiaku, kača pa najmočnejša yin žival. Kar yang začne, to yin dokonča. O kači bom še pisala, velja pa za mistično znamenje, kar nisem vedela. Vsaka družina naj bi imela vsaj eno "kačo", da ne bi bila nikoli lačna, sem o iznajdljivosti kače prebrala v knjigi o kitajski astrologiji.

Kot sem napisala že lansko leto, se kitajsko novo leto po sončnem koledarju začne konec decembra. Letos se bo začelo 21.12. ob 20.16. Ta dan se imenuje dung gee (izg. dang dži). Zadnjih trideset dni zmajevega leta je zelo težkih in napornih, kar občutimo vsi. Ker nam bo kača prinesla intrige in prevrate, ne bo miru. Pa ga nujno potrebujemo!

Na srečo so bo po 21.12.2012 začel nivo energije ponovno vzpenjati, zato bomo bolj optimistični. Ampak, pravi zagon bomo začutili šele v začetku februarja, ko se začne mesec v znamenju tigra.

Še feng shui nasvet: do dung gee-ja ne začenjajte novih projektov, ampak samo zaključite stare.

2 komentarja:

  1. Se pravi, da bo 2013 leto prebrisanih?
    baaah. spet bom stala v zadnji vrsti.

    OdgovoriIzbriši
  2. @PolonaP - kakšna pa je kača, če ne zvita? Še zanimivost: Angelina Jolie ima v horoskopu trikrat kačo ... kako drugače bi ji uspelo oviti takšnega mačota kot je B. Pitt?

    Bom napisala še več o tej zanimivi živali, ki predstavlja tudi žensko rafineso, zato se lahko od nje marsikaj naučimo.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši