petek, 27. maj 2011

Murgle: Kosji mladički - druga runda

Bila sem zelo prepričana, da bosta kosa še enkrat uporabila gnezdo. Nisem pa pričakovala, da se bo zgodilo tako hitro.

Mama kosovka že šest dni sedi na jajcih. Prav občodujem jo, kako je potrpežljiva. Zdi se mi bolj mirna, saj se je navadila na nas, mrežo, (prehranjevalni) režim.

Pred zasedbo gnezda so se dogajale zanimive stvari. Med delom v vrtu sem si začela požvižgavati in naenkrat je priletel ata kos (z majhnim črvom v kljunu, ki je bil namenjen kosjemu mladičku, pardom, pubertetniku). Besno je gledal po vrtu in proti gnezdu. Celo poletel je do tja in ga skrbno pregledal,  da se ne bi v njem skrivalo kakšno tuje jajce.

V četrtek, pred tednom dni, pa se je ata kos spremenil v kosjega mačota. Njegova ženkica se je odločila, da bo šla jest češnje, on pa jo je spremljal in prepeval cicido. Kosovka se je šla kopat, on pa ji je ves čas prepeval in se šopiril na bližnji veji. Takoj mi je bilo jasno, da se pripravlja na seks.

Nisem pa si mislila, da bo gnezdo zasedeno že 14 dni po zapustitvi mladičkov iz prve runde. Ampak, takšno je življenje. Iz vsega tega se lahko naučimo: če nekaj funkcionira, to večkrat izrabimo. Velikokrat podjetja spreminjajo oglase, ki prodajajo, samo zato, ker mislijo, da jih morajo spremeniti in posodobiti.

Po drugi strani, pa se najtežje odvadimo slabih navad, še posebej prehranjevalskih. Tukaj so živali v prednosti: nagon jim pove, kdaj so site.

Ni komentarjev:

Objavite komentar