torek, 18. maj 2010

Finance: Postanite milijarder

Le kdo ne bi rad bil bogat? Ne nujno tako bogat kot npr. Bill Gates, ampak z vsaj nekaj milijončki, ki bi omogočali brezskrbno življenje.

Družba za raziskovanje trga China Market Research je ugotovila, da so bogati milijarderji postali bogati predvsem zaradi sreče - bili so v pravem trenutku na pravem mestu (oz. s pravo idejo). Poleg tega imajo naslednje značilnosti:

1. Nikoli se ne bojijo neuspeha. Niso so odločili za varno pot, ampak so se zavestno odločili za tvegano in iz vsake slabe izkušnje so naučili nekaj pozitivnega.

2. Težave obravnavajo ustvarjalno in ravnajo v nasprotju z ustaljenimi vzorci.

3. Dobro se poročijo - dobijo zakonskega partnerja, ki jih podpira v vseh težavah, ki vanje verjame in se sprijazni z vsemi žrtvami, ki vodijo do uspeha.

Ah, vse to na papirju izgleda tako enostavno, ko pa se je potrebno v realnem življenju odločiti za veliko, res veliko tveganje, nam zmanjka poguma.

Mislim, da znajo bogati ljudje dobro balansirati med dejanji "brez zavor" in samokontrolo. In imeli so izredno veliko sreče, saj od pridnosti nihče ne obogati.

1 komentar:

  1. Se ne reče zastonj, da pogumne spremlja sreča. Al pa "pametni" vedno razmišljamo o negativnih posledicah, ki jih tveganje lahko prinese in nas to potem ustavi.
    Konec koncev, jih pa pri tveganju veliko doživi polom, pa se o tem toliko ne govori, ker gredo zgodbe o uspehu lepše v ušesa.
    Bogastvo je, da si srečen (z denarjem al pa brez)

    OdgovoriIzbriši