petek, 27. november 2015

Moje afirmacije za življenje

Bil je zanimiv teden, ko je glava želela veliko in še (več), telo pa se je pritoževalo, da ne more (več). Tudi sedaj, ko tole pišem, ni nič drugače: v glavi je veliko idej in besed, ki želijo na ekran, telo pa ima vsega dovolj in komaj čaka udobne trenirke in tople odeje.

Telesu čisto nič ne zamerim, ta teden je bil poln "bedarij" - ja, čas je za spoved, dragi blog:

1. Popraskala sem ekran na televizorju - 4 krat. Res ne vem, kako mi je to uspelo. V bistvu vem: s sušilcem za perilo. Ima kdo dober recept, kako odstraniti praske?

2. Malo premalo oblečena sem se vozila s kolesom in prebudila viruse, ki so me v sredo zjutraj obdarili s "curajočim" nosom in gnojnim grlom. Sem že omenila, da sem v sredo zvečer predavala v Kalčku?

3. Uspelo se mi je prijaviti na dva seminarja s podobno temo, ki sta oba potekala v tem tednu. Hja, nekateri smo pač pravi talenti! Ampak, bila je nepozabna izkušnja. Predstavljajte si, da se prijavite na seminar o zamenjavi kolesarske zračnice. Na enem, ki je 4 dražji in traja 2 krat dlje časa vas naučijo samo teorije, na drugem pa najprej malo teorije, potem pa veliko prakse, da na koncu res znate zamenjati zračnico.

Mislim, da ni potrebno povedati, kateri seminar mi je bil bolj všeč. Ko sem pregledovala kupček z gradivom z zadnjih šestih seminarjev, sem opazila, da jih je bilo pet s področja t.i. mehkih znanj. Na začetku svoje podjetniške kariere sem se udeleževala predvsem seminarjev o prodaji, marketingu, financah, vodenju, internetu. Nisem čisto prepričana, ali je bilo zanemarjanje mehkih znanj (odnosi, vodenje, intuicija, cilji) pravilno.

Zanimivo je tudi to, da slej ko prej vsi predavatelji pridejo do "Skrivnosti" in do zakona privlačnosti. Nekateri so toliko pošteni, da povedo, da do denarja ne bomo prišli samo tako, da na njega mislimo.

Vsi tudi slej ko prej omenijo afirmacije. Na enem od seminarjev smo jih zelo podrobno predelali in nastal je miselni vzorec mojih (trenutnih) življenjskih afirmacij. Sem jih narisala s Power Point, mogoče bodo koristili tudi komu od vas. Kot vidite, je ena izmed afirmacij tudi "S svojim delom koristim ljudem."

Koliko pa vi uporabljate afirmacije za doseganje ciljev? Imate svojo glavno afirmacijo?

Mislim, da sem si po tako kreativnem ustvarjanju zaslužila počitek, tako mentalno, kot fizično.

torek, 24. november 2015

Se vidimo jutri na brezplačnem predavanju?

Pripravljam folije za jutrišnje predavanje v Kalčku. Pridete?

Kdaj: sreda, 25. 11. 2015, ob 17.30

Kje: ekološka trgovina Kalček, Celovška cesta 228 v Ljubljani

Kdo: jaz (Helena Golenhofen)

Vsebina predavanja: Prerokovalske metode v feng shuiju


Na sliki so kitajski kovanci, ki jih uporabljamo pri I Gingu, kitajski koledar za izdelavo horoskopa in tri karte Mah Jongg. Ko sem iz kupčka kart naključno izbrala ravno te tri, sem se zadovoljno nasmehnila. Prazna, bela karta predstavlja okulten svet, tiger avtoriteto, račka pa partnerstvo, sodelovanje. Lepa popotnica za predavanje o prerokovalskih metodah.

Na dan, ko bo vladala polna luna, se bomo spoznali z najbolj znanimi deviacijskimi (prerokovalskimi) metodami iz kitajske tradicije. Predavateljica, svetovalka za feng shui, je za njih slišala v času študija feng shuija. Še posebej Mah Jongg jo je pritegnil – pa ne igralne karte, ampak posebne karte za prerokovanje. Po desetih letih zasebnega raziskovanja in svetovanj je nad metodo še vedno zelo navdušena. Njen prvi učitelj feng shuija, Derek Walter, je tudi izdal komplet s čudovitimi kartami in knjižico z navodili za uporabo. I Ging (oziroma pravilneje Yi jing) pa je javnosti bolj znan. Sedaj namesto rmanovih palčk uporabljamo kovance, metoda pa je pri napovedih še vedno tako uspešna kot pred več tisoč leti. Za vsakdanjo rabo se zadovoljimo z osnovno analizo heksagramov, strokovnjaki za I Ging pa se še bolj poglobijo v heksagrame in upoštevajo tudi skrite pomene posameznih linij (t. i. 6 Kinships Lines).

V feng shuiju pa poznamo še druge, lahko bi rekli računske oziroma natančnejše deviacijske metode. Mojster Chan Kun Wah, predavateljičin aktualen učitelj feng shuija, vsako leto izda napoved za naslednje leto. Pri tem uporabi številne metode, kot so 24 Heaven Stars, Flying Star, Ba Zi, Yearly Life House, Chue Yik, month-by-month method of Prediction using,  I Ching 6 Kinships Hexagrams. Kako natančne so njegove prognoze? Analizirali bomo napovedi za leto 2015 in si ogledali, kaj nam prinaša 2016.

Seveda pa si pri napovedovanju (iskanju odgovorov) lahko pomagamo tudi s kitajsko astrologijo Bazi Suanming. Skupaj z ostalimi metodami je vključitev kitajskega horoskopa kar dobra garancija, da bomo dobili natančen in individualen odgovor. Le kaj čaka posamezna znamenja v letu ognjene opice, ki bo vladala 2016?

ponedeljek, 23. november 2015

Izrael: v Nazaretu je najlepša cerkev!

Iz Haife smo se odpeljali v Nazaret. V vodiču sem prebrala, da je v Nazaretu zelo lepa cerkev, ampak da je stisnjena med arabsko okolje. In res se je bilo "čudno" voziti do katoliške cerkve po ulicah, ki odražajo muslimansko kulturo. V vodiču piše, da so v bližini cerkve celo napisi, da je samo en bog - Alah.





Tukaj sem bila še zelo skeptična o lepoti cerkve


Moje razpoloženje se ni nič izboljšalo na ulici do vhoda v cerkev, kjer so prodajali "nujne" potrebščine za sodobne romarje in vernike



Vauuu ....


Če bi bilo po moje, bi tam ostali cel dan in fotografirala bi vsak detajl


Na steni z mozaiki sem našla tudi slovenskega, vendar je bil med gršimi, zato ga nisem slikala. Hja, ne vem, kako nam je to (zopet) uspelo ...

Vendar v notranjost  cerkve nismo prišli (tako zlahka). Kolega popotnik je namreč na dvorišču, pred kipom Marije, odprl nahrbtnik z bogato zbirko fotografske opreme in začel slikati. Varnostnik je ocenil, da je profesionalni fotograf, ki nima dovoljenja za takšno vrsto fotografiranja. Njega in kolega z malo manjšim fotografom je takoj nagnal z dvorišča. Morate vedeti, da so povsod nadzorne kamere, zato je moral jeznega varnostnika igrati tudi za svoje šefe.

Ženski del ekipe (na s srednje velikim Nikonom, druga z mini trotlčkom) se je z varnostnikom malo pogajal; jaz sem mu poskušala razložiti, da je oprema, ki jo imamo mi, v naši državi dostopna tudi amaterjem. In mu dala popolnoma prav, da mora opravljati svoje delo. Milostno naju je spustil v notranjost, s tem, da sem morala fotoaparat pospraviti v nahrbtnik.

Tako nimam niti ene notranje slike ene najlepših cerkva, kar sem jih kdaj videla.


Adijo Nazaret, prihajamo Mrtvo morje!


P.S. (24. 11. 2015)

Kot se je izkazalo po moji objavi na blogu, je enemu od obeh "grešnikov" s predobro fotografsko opremo le uspelo narediti nekaj fotografij notranjosti nazaretske cerkve. Sopotnik B. B. mi je sliko poslal z rahlo škodoželjnim pisemcem, zato bom v naslednjem prispevku objavila njegovo sliko, kako se kopa v Mrtvem morju ... On moje nima ...