petek, 18. maj 2012

Encimi, hujšanje in tek

Zanimiv dan je za mano. Včeraj sem bila bolna, Dominik je testiral viruse in bakterije, ostanke od prejšnje runde. Dopoldne smo sestavljali E-revijo Avita. Če je še ne prejemate, se hitro naročite na www.avita.si. Revije ne pošiljamo prepogosto (na 2 do 3 tedne) in seveda je brezplačna. Današnje teme so bile seneni nahod, encimi in voda.

Popoldne sem sadila enoletnice in pri tem razmišljala o vsemogočem. Nekaj o tem, kako naj zaščitim rožice in o delu v vrtu, ki me še časa. Zdaj moram investirati nekaj ur, da bom lahko poleti lenuharila. Nihče ne verjame, kako malo dela imam, ko je vse presajeno in posajeno.

Razmišljala sem tudi o mojih izkušnjah z encimi. V spletno trgovino Avita smo namreč dodali nov izdelek Enzymatin, ki vsebuje mešanico rastlinskih encimov. Moje izkušnje s tem izdelkom so zelo dobre - jasno, saj ga drugače ne bi imeli. Encimi pomagajo pri presnovi beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob. Jaz sem jih testirala pri ogljikovih hidratih, ki so moja šibka točka. Ugotovila sem, da jih moram vzeti med ali takoj po obroku, drugače niso tako učinkoviti.

Res pomagajo pri presnovi in razlika, vsaj pri meni, je očitna - dosti manj vetrov, krčev, napihovanje.

Med sajenjem rožic sem se spomnila na razgovor s trenerko Tino. Po metaboličnem treningu sva debatirali o tem, kako popularen je postal tek. Vsi tečejo! Kar pa ne pomeni, da jim tek koristi.

Za tek, je povedala Tina, moramo imeti že čvrste mišice. Tek v bistvu ni za netrenirane začetnike, ki si mislijo, da bodo s tekom hitro shujšali. Za hujšanje je dosti boljši trening z utežmi ali vsaj kombinacija teka in vaj za moč. Ko tečemo, res porabljamo kalorije, vendar se poraba ustavi, ko se tudi mi ustavimo. Pri metaboličnem treningu pa ostane presnova povečana še najmanj 24 ur po treningu.

Največ koristi od teka imajo trenutno prodajalci tekaške obutve, organizatorji tekaških prireditev in ortopedi. Pravilne tekaške tehnike se moramo najprej naučiti (jaz je niti slučajno ne obvladam), kar ni tako lahko, saj imamo zaradi pretiranega sedenja zakrčene mišice in prekratka vezivna tkiva.

sreda, 16. maj 2012

Obisk v vrtnariji Reš

"Zdravo, zopet sem pri vas!" sem zaklicala Stani, šefici v rastlinjaku z enoletnicami. Saj smo vedeli, da še prideš, je odgovorila. Tudi moj dragi možiček je komentiral skromno število rožic ob prvem nakupu in rekel, da jih je letos bolj malo. Če to ni alibi za zapravljanje!

Res, prejšnji teden sem kupila premalo rož, zato sem danes nadaljevala. Ker sem dve koriti napačno zasadila, mi je zmanjkalo rastlin za druga korita. Nekaj rožic sem enostavno pozabila kupiti, za eno korito sem se pa naknadno odločila. Na srečo je bila Ruth v bližini in mi je pomagala z načrtom. 

V rastlinjaku smo se nabrale same roželjubke in kar nekaj časa klepetale o različnih temah. Lepo je srečati podobno misleče - rožice nas takoj povežejo. Seveda je bila tema tudi tek; Ruth je prebrala, da hodim na metabolični trening in malo je manjkalo, pa bi me povabila na "krajšo" turo - npr. 78 km ...

V rastlinjaku je zelo lepo, zato ga hitro obiščite. Zunaj rože zebe in tudi jaz improviziram: v Šiški so rožice v hladni sobi, v Murglah pod stekleno streho terase, pokrite s pajčevino. 





Stana drži v rokah eno najlepših letošnjih obešank.

Ruth se poslavlja od rožic in jih predaja v varne dolenjske roke. 

Še ena zelo lepa obešanka iz lantane, perjanke, milijon zvončkov in bolivijske begonije.

torek, 15. maj 2012

Metabolični trening v Lj - vabilo

Preden se lotim sajenja enoletnic v Murglah, bi vas rada povabila na metabolični trening. Udeležila sem se ga že dvakrat in sem navdušena! Malo sem bila skeptična, če bo moja kondicija zadostovala za takšno obliko treninga. Strah je bil odveč, trener se prilagodi sposobnostim posameznika, kar ni težko, saj so skupine majhne.

Po treningu se metabolizem res pospeši, pri meni je pospešena presnova trajala še tri dni. Seveda lahko s pospešeno presnovo lažje shujšamo, vendar je zame pomembnejše, da tudi lažje razstrupljamo. Po treningu moramo torej veliko piti in pametno jesti, pa bo efekt dvojni.

Pridite na trening, vzdušje je super, družili se bomo najmanj do konca junija. Potrebujete samo športne copate in vodo.

Vabilo na metabolični trening:

Si želite oblikovati telo? Izprazniti misli? Porabiti odvečno maščobo na telesu? Preizkusiti svojo vztrajnost? Poiskati, kje so vaše meje? Obdržati svoje zdravje? Trenirati v skupini istomislečih? Spoznati uporabnost narave v vsem svojem sijaju? Ali se preprosto le imeti ... SUPER?

Metabolični treningi so najnovejši hit zadnjih let za porabljanje odvečne telesne maščobe. Dokazano je, da so veliko učinkovitejši od vzdržljivostnih športov, kjer se poraba maščobe dogaja med samo obremenitvijo, pri metaboličnih treningih pa kar nekaj ur po obremenitvi za namen obnove organizma po napornem treningu. Le vztrajnost vadečega je tista, ki zagotavlja, da se postavi po robu svojih mej in na koncu ZMAGA! In zmaga ni vedno le fizičen rezultat. Gre za krepitev telesa od zunaj na vznoter. In obratno. Vsaka zmaga, ki je ne pričakujemo ali je preprosto ne dosežemo zlahka, nas naredi močnejšega. V vseh vidikih našega življenja.


Z vami bosta: IZTOK HODNIKTINA PUSTOVRH

Skupne izkušnje. Bogato znanje. Odlična energija:

Iztok Hodnik je diplomant Fakultete za Šport, osebni trener, fotomodel in uspešen bivši atlet.
 


Tina Pustovrh je diplomantka Fakultete za Šport, specialistka za kondicijski trening. Kreatorka Integriranega koncepta treninga BODY BODHI™, avtorica in študentka doktorskega študija Kineziologije.

 

LOKACIJA: Stadion ŽAK v Šiški.
TERMINI:        
- PONEDELJEK ob 18h
- TOREK ob 8.30h
- SREDA ob 17.30h
- ČETRKEK ob 9.30h
- PETEK ob 16h

CENA:

1x tedensko = 48,00 € / mesec (4 treningi v 4 tednih)
2x tedensko = 80,00 € / mesec (8 treningov v 4 tednih)
3x tedensko = 96,00 € / mesec (12 treningov v 4 tednih)

Potrebna je predhodna rezervacija terminov!

PRIJAVE NA:
tina@body-bodhi.com
info@iztokhodnik.com