četrtek, 19. april 2012

Zakisan športnik Denis Porčić

Denis Porčić, ki si je za oddajo Preverjeno (POP TV) meril zakisanost, se bo 22.4.2012 pomeril na WFC tekmi v ljubljanski hali Tivoli. Kolikor sem razumela, se na takšnih tekmah pošteno tepejo zakisajo, zato sem Denisu svetovala, da naj si po tekmi privošči bazično kopel. Ne vem, če me bo poslušal, na tekmi pa mu seveda želim sladko zmago.

Njegov diagram zakisanosti je zgledal takole:

Diagram zakisanosti Denisa Porčića - srednja zakisanost telesa

Denis niti ni tako zakisan, kot sem pričakovala. Jutranje vrednosti urina so dovolj kisle in krivulje so dinamične (vrednosti skačejo gor in dol). Vendar so izmerjene vrednosti prenizke, še posebej zvečer se znižajo, zato je srednje zakisan. Glede na količino beljakovin, ki jih poje in intenzivnost treningov, je njegova zakisanost samoumevna.

Moram bo paziti, da bo vsaj malo razkisal telo, drugače se mu bodo kisli presnovki vedno bolj nabirali v telesu in povzročali težave. Do celic ne bo prišlo dovolj krvi, več bo poškodb, ki se bodo slabše celile, ne bo razstrupljal, zgubljal bo minerale iz zob, las in kosti ...

Zelo bi mu koristile bazične kopeli, predvsem pa bazični prašek, ki bi ga moral individualno dozirati glede na svoje potrebe.

Ni komentarjev:

Objavite komentar