sobota, 20. avgust 2011

Hrana: Paša za oči in veselje za želodček

Če nimate radi paradižnikov, potem kar preskočite tale prispevek. V soboto zgodaj dopoldne sem se s fotoaparatom odpravila v Vrtnarijo Reš, kjer imajo rastlinjak poln paradižnikov. Sort je izredno veliko; nekatere so zanimive bolj iz estetskega, druge iz kulinaričnega vidika.

Seveda sem si nabrala zabojček paradižnikov, bilo je najmanj 15 sort. Moj favorit je Sweet Millenium - vsaj mislim, da se tako imenuje. Je izredno sladek in aromatičen, manjše velikosti. Doma sem ugotovila, da ima eno slabo lastnost (kar je razumljivo, glede na količino sladkorja): hitro postane mehak.

Tudi vi se lahko s fotoaparatom ali gajbico sprehodite po rastlinjaku in si nabete paradižnik. Cena za kg je 1,5 EUR, kar je za zanesljivo neškropljen in zdrav paradižnik odlična cena. Svetujem vam, da pridete dovolj zgodaj, že ob 10. uri vam bo pot pritekel iz vseh por!




















Komaj čakam, da bom poskusila vse rdeče lepotce, ki sem si jih nabrala. Moj najljubši paradižnik je na spodnjem delu fotografije (manjše velikosti).


torek, 16. avgust 2011

Zdravje: Trojne tegobe

Kaj dobiš, če se v telesu zmešajo virusi, bakterije in bolečine zaradi išijasa? Eno zelo tečno Heleno!!!

Že od prejšnjega tedna sem bolna. Začelo se je z bolečinami v grlu in brisanjem nosu, nadaljevalo z bolečinami v pljučih in kašljanjem, v petek pa veliki finale z išijasom.

Tolažim se, da ni tako hudo (seveda je, ne morem dihati, ne morem sedeti, vročine na srečo nimam več), da bi lahko zbolela med dopustom ... Dokončati bi morala dva projekta, odgovarjati z Dominikom na forumu in pisati besedila za novo spletno trgovino.

Tako, malo sem pojamrala, morala sem, ker imam že vsega zadosti. Na srečo sem danes lahko vstala iz postelje in šla v službo. V četrtek pa pride prava terapija - rolfing z Ireno. Takrat bom pa res ozdravela!