četrtek, 21. oktober 2010

Feng shui: Izračun ugodnih datumov

Nemška kolegica Rika Nishimura je začela pisati blog. Zanimivo je, da je del besedil v nemščini, del pa v angleščini, torej boste lahko prebrali vsaj del njenih nasvetov. Rika ima japonske korenine, študirala je angleščino in zelo rada bi se sprecializirala za izračune ugodnih dni.

Konec novembra se bova srečali v Bad Homburgu na takšnem seminarju in se poglabljali v skrivnosti heksagramov - ti so osnova za izračun datumov. Izračun ugodnih datumov (angl. Day Selection) je v feng shuiju zelo uporabna stvar. Osnov smo se že naučili med šolanjem Imperialnega feng shuija, na seminarju pa nas čakajo nove skrivnosti.

Lahko izračunamo ugodne datume za selitev, odprtje podjetja, podpis pogodbe, poroko, zanositev (to me najbolj zanimal, ali drži), predstavitve novih izdelkov, operacijo, prodajo hiše ali avtomobila ... V Aziji so najboljši mojstri feng shuija zelo zaposleni z izračuni ugodnih datumov. Podjetniki, ki jih angažirajo, dobijo celoleten izračun z ugodnimi in neugodnimi datumi. Honorarji lahko znašajo tudi 100.000 dolarjev, seveda pa dajo mojstri garancijo na svoje delo.

Z datumi imam še premalo osebnih izkušenj, vendar jih bom v prihodnosti bolj upoštevala. Svoje najboljše termine imam že označene v koledarju. Poleg ugodnega dneva je potrebno upoštevati tudi časovni interval, ki traja dve uri, in v tem času tudi biti aktiven. Nič ne pomaga, če na ugoden dan samo sedimo in čakamo. Biti moramo aktivni, npr. oddati oglas za hišo, organizirati tiskovno konferenco, podpisati pogodbo ...

To je pa že malo težje, zato tudi ne more biti vsakdo bogat in "bogat (mišljeno je materialno in nematerialno bogastvo).

sreda, 20. oktober 2010

Zdravje: Predebeli uradniki

Na današnjem treningu me je moj dragi trener Aleš zopet želel prepričati o nujnosti merjenja (oblin). S tehtanjem je že obupal, danes mi je priporočal merjenje obsega pasu/bokov in deleža maščobe. Seveda sem hitro odklonila in mu omenila povezavo med debelostjo in depresijami.

Še dobro, da nisem zaposlena na Japonskem. V brezplačniku Dobro jutro so napisali, da japonskim uradnikom merijo obseg pasu - če so predebeli, jih čaka kazen. Moška zgornja meja je 85,09 cm, za ženske 89,91 cm. Predebeli morajo na posvet k zdravniku, izjemno debeli pa dobijo kazen.

Vse tole je napisano v zakonu, tako da je stvar resna. S takšnimi ukrepi želijo na Japonskem preprečiti epidemijo debelosti, saj bi močno obremenila zdravstveno blagajno.

Nisem si še izmerila obsega pasu, vendar sem navdušena nad idejo o kontroli telesne teže. Res bi lahko samo z zmanjšanjem telesne teže veliko privarčevali. In še nekaj bi se zgodilo: bolnikov bi bilo vedno manj in zdravnikov dovolj.

Predlagam, da začnemo pri poslancih, potem pa pri policistih/vojakih, nato pri zdravnikih, učiteljih ...

ponedeljek, 18. oktober 2010

Življenje: Jesen in ritke po Bavarsko

Od petka do nedelje sem se družila z nemškimi sorodniki. Povod je bil taščin 80.rojstni dan. Vsega je bilo nekaj, najprej malo shoppinga, nato klepet, v soboto obisk muzeja (Deutsches Museum) in slavnostna večerja, v nedeljo ogledovanje živalskega vrta.

Kot vsi pravi Nemci smo tudi mi spoštovali pravilo, da ni slabega vremena, samo neprimerna oblačila. Fotografij oseb na blogu ne bom objavila, naj ostanejo vsi Golenhofnovi zakriti. Sem pa pod dežnikom poiskala nekaj drugih motivov. Kot se je doma izkazalo, so bile glavna tema jesenske barve in ritke!


Nič posebnega, boste pripomnili. Dragi moji, ampak to so nemški jesenski listi!!!

Tile flamingi so v oblačnem vremenu še posebaj žareli

Gorile so ene izmed večjih atrakcij v münchenskem živalskem vrtu, zato so jim že pred vrati postavili spomenik

Še živi model, ki se je očem in objektivom kazal samo od zadaj

Travice so tudi bile

Očitno tudi sloni ne marajo tečnih obiskovalcev z objektivi (moj je bil tokrat zelo kratek in diskreten, vendar svetlobno močan) in so vztrajno kazali samo - ritke!

No, tale lev pa je pokazal, da je kralj živali in da ga ritke ne zanimajo. Vsi pa smo premišljevali, kako bi si rešili svojo, če bi se z njim srečali v naravi.

Naj povem, da mi živalski vrtovi niso čisto nič všeč. Ne glede na velikost prostora, ki jim ga namenijo, so živali v ujetništvu nesrečne. Odvzeto jim je dostojanstvo in pravica do gibanja. Le s kakšno pravico?


Skejtarska ritka nečaka (nosijo spuščene hlače, če še ne veste)




Moj tast ga je lepo prosil, naj se obrne, pa nič. Potem, ko smo že skoraj določili, kdo mu bo splezal na hrbet (nosorog je stal čisto ob ograji) ali pocukal za rep, se je velikan počasi odpravil proti notranjim prostorom. Strašno zanimiva ritka!

To je pa poza "skoraj ritka"!


Motiv je izpred restavracije v živalskem vrtu. Sami delajo rezance, ki jih zabelijo z okusno bolonjsko omako. Prijetno kulinarično presenečenje.

Karavanški tunel na avstrijski strani je skozi moj objektiv bil takšen ...

... na slovenski pa turoben in siv. Naj se ve, kje je bila nekdaj meja med bogatimi kapitalisti in revnimi socialisti.