četrtek, 23. september 2010

Feng shui: Vsaka glasba svoje uho najde

Nekaj prav zanimivega sem odkrila: ob določenih dnevih lahko poslušam samo glasbo z ženskimi izvajalci, ob določenih pa samo moške pevce. Že zjutraj, ko pridem v službo, vem, kaj mi bolj ustreza: moški (yang) ali ženski (yin) izvajalci.

Ta "fenomen" sem opazovala nekaj mesecev, da bi ugotovila, ali res drži. Včeraj pa sem se odločila, da s pomočjo feng shuija raziščem, zakaj polarizacija glasbe v mojih ušesih.

V kitajskem koledarju sem pogledala dneve, ko mi morajo peti moški - bili so dnevi s polarnostjo yin. In obratno: na yang dneve so mi bolj všeč ženski glasovi. Hoho, kako zanimivo.

Ne vem, ali je to neko splošno pravilo, bom še naprej raziskovala. So pa moja ušesa že od rojstva občutljiva in rada poslušam glasbo, ki je kakovostna. Kjer pevci ne fušajo (kot npr. pri Perpetuum jazzile) in glas zveni (ne kot pri Sidharta). Imam majhno zbirko CD-jev z različnimi zvrstmi glasbe; z njimi razvajam svoja ušesa, pa tudi od študentke Sonje, ki sedi pred mojo pisarno. Včasih so milih zvokov, ki prihaja iz majhnega radia deležni še pacienti, Dominik, Ksenija in celo Murgelčani. Do sedaj se nihče ni pritoževal.

Še zanimivost: glasba in ušesa spadajo v element voda, kar je zelo praktično za vse, ki jim manjka ta element. Lahko se greste namakat v kopalno kad in zraven poslušate glasbo - učinek elementa vode se podvoji. Če si zraven privoščite še slan prigrizek in uporabite temno modro ali črno brisačo, vas bo energija vode kar preplavila.

V element voda spada predvsem klasiščna glasba. Namreč, v tistem trenutku, ko glasbi dodamo zabavljaško komponento (entertainment), preide v element kovina. Zakaj? Ker je element kovina povezan z hobiji in užitki po službi. Takrat sonce zahaja in dan prehaja v noč, mi pa uživamo po napornem delu in se razvajamo s stvarmi, ki božajo našo dušo. In nas pripravijo na nov delovni dan.

Ni komentarjev:

Objavite komentar