petek, 1. junij 2018

Vrsar - kolesarjenje, poziranje in Ben

Svojega dragega sem odpeljala na večdnevne kolesarske priprave v Vrsar. No, kolesaril je predvsem on ... Tokrat sva bila prvič v krasni hiški in zelo sva uživala.

Družbo nama je večkrat na dan delal hišni pes Ben. No, prišel je vedno takrat, ko je zavohal hrano!

Ben je zelo inteligenten, zato si je moral že drugi dan priboljške prislužiti z "delom". Med oljkami sem mu metala koščke piščančje klobase, on pa je bil hiter kot strela. Če sem ga hotela pretentati s kakšno finto, mi je uspelo samo enkrat. Drugič ni več nasedel.

Kot vsak pes, tudi Ben slabše vidi kot ljudje. Hitro se je naučil, kaj pomeni moj krožni gib s kazalcem in ukaz išči, ko sem mu nakazala mikrolokacijo za priboljšek, ki ga ni našel.

Seveda pa je znal z najbolj šarmantnim pogledom nažicati dodaten priboljšek. Le kdo bi se lahko uprl tem očkam ...

Njegovi lastniki sicer trdijo, da je pri hrani izbirčen, kar pa midva ne moreva potrditi. Zadnji dan, ko smo si solidarno razdelili ostanke iz hladilnika, je pojedel celo pečeno jajce. In na koncu še tri koščke brezglutenskega kruha z rožmarinom. Verjetno je čutil, da se poslavljamo (ja, seveda ...).

Ampak, čez nekaj dni pridejo novi gosti in z njimi samička, njegova prijateljica, ki mu bo cel mesec delala družbo. Če to ni super pasje življenje.

Dragi je bil zelo potrpežljiv in mi poziral v različnih pozah - včasih prostovoljno, včasih pa ne (hehe). Poglejte, kaj je nastalo:



O, dragi, tale bo pa super za tvoj FB (skoraj nič ga ne uporablja ...) Zgornji del dresa je spominek s Sicilije. 


Draga, sedaj pa je dovolj, rad bi kolesaril! 


Levo je vodila asfaltna cesta, desno pa se je asfalt kmalu končal, zato se je levo zapeljalo cestno kolo, desno pa gorsko. 


Pridem čez 2 uri in pol - kratek skok do Rovinja ... na kavico.




Pomirjajoč pogled s terase ... zelo yin, bi rekli v feng shuiju.





Moj potrpežljivi model ...


Ben v akciji. 


"Kdaj bo že prišla ženska, mi daje večje porcije!"

ponedeljek, 28. maj 2018

Začetna bilanca periode 9

Že leto in pol smo v periodi 9 in v njej bomo ostali do 2043. Tole sem napisala pred štirimi leti o tej periodi:

"Števila, ki bodo vladala periodi 9 bodo: 9 (pozna nebeška sekvenca), 2 in 7 (zgodnja nebeška sekvenca). Vsa ta števila, v različnih interpretacijah, predstavljajo element ogenj - to bo vladar periode 9. Ogenj je povezan z inteligenco, intuicijo, pa tudi s fanatizmom in mentalno-čustvenimi izčrpavanji, vse do duševnih bolezni.

Periodo 9 predstavlja triagram Oče (nebo), ki je sestavljen iz treh yang linij, njegov element je kovina, ki jo povezujemo z avtoriteto, modrostjo, pa tudi z agresivnostjo in vojnami. 

Heksagram, ki predstavlja periodo 9 pa je sestavljen iz (spodaj) treh yin linij (mama - Kwan - sever) in (zgoraj) iz treh yang linij (oče - Chien - jug). Energija v tem heksagramu poteka od juga na sever. Je potrebna dodatna razlaga za trenutna dogajanja?

Naj še enkrat opozorim, da je ogenj zelo hiter element, kovina pa zelo oster. Približno si lahko predstavljamo, kaj nas čaka dolgih 27 let od 22. 12. 2016 naprej. Prehod iz ene v drugo periodo se začne seveda že prej, najmanj 3 leta prej, Mark pravi, da do 5 let."



V letu 2018 smo torej še v prehodnem triletnem obdobju, po 2020 pa se bo začelo zares. Nočem biti pesimistična, ampak za tole periodo se nam res ne obeta nič dobrega. Z vseh strani opažam znake za to moje sklepanje.

Vedno večji norci se vedno bolj igrajo z orožjem. Številni strokovnjaki napovedujejo, ah kaj, zahtevajo digitalizacijo družbe, ki si je sedaj sploh ne moremo predstavljati. Kar v praksi pomeni še več obremenitev s sevanji (elektrosmogom) in nadzora (preko digitalnih povezav).

Tudi Adrian Kezele že nekaj časa govori, da smo na odločilni točki preloma. On upa, da se da ta prelom zaustaviti, sama pa sem pesimistična. Ni (več) kritične mase ljudi, ki bi to lahko izvedla, vsaj v Evropi ne. Do revolucij bo prišlo drugje, Evropa je stara, zadovoljena s potrošništvom in nekim lažnim standardom. 

Kaj lahko sploh naredimo? Po pravici povedano, ne vem. Mislim, da se moramo z vsemi silami boriti, da ohranimo to, kar imamo. Govorim o svobodi, enakosti, sociali, solidarnosti ... To je naše edino orožje.

Čeprav se bojim, da nam "drugi" tega ne bodo dovoli. Tudi, če bi v Sloveniji vzpostavili socialen sistem, bi nam ga kmalu začeli minirati. Najprej s korenčkom, nato s palico.

Dolgo sem razmišljala, ali naj ta prispevek sploh napišem, ker je tako pesimističen. Vendar pa mislim, da moramo poskusiti in čim dlje živeti kot Človek. Vsaj jaz bom.