petek, 2. februar 2018

Kateri del stanovanja je v 2018 najslabši?

V feng shui metodi Yuen Hom Flying Stars energije opisujemo s števili (zvezdami). Kot že metoda napoveduje, zvezde niso fiksne, ampak "letijo". Letijo, ko se zamenja perioda, letijo pa tudi vsako leto. Letošnjemu letu vlada zvezda 9.

Nekatere zvezde so dobre, nekatere slabe. Najslabša od vseh je zvezda 5, zato vsako leto posebej pogledamo, kje se nahaja. V letu 2018 je na severu. Zvezda 5 predstavlja bolezen, težave, ovire, prepreke, ki se pojavijo in jih je potrebno premagati.

Že veste, kateri del vašega stanovanja bo v letu 2018 energijsko najslabši?

Če se dolgo časa zadržujemo na mestu, kjer vlada zvezda 5, se lahko oslabi imunski sistem, dobimo manj naročil ali s težavo delamo. Težave lahko zelo variirajo, odvisno od tega, v kakšno resonanco pridemo s številom 5, pa tudi od energije samega prostora. Število 5 namreč spada v element zemlja. Če ima takšno energijo tudi prostor, se moč slabe zvezde 5 še ojača. 

Kako negujemo prostor, ki je pod vplivom zvezde 5:

1. Vedno mora biti pospravljen in čist.
2. V njem naj bo čim manj stvari.
3. Dobrodošle so aromaterapije prostora in čiščenje (s kadili, zvokom, soljo).
4. Za dekoracijo uporabimo bele, srebrne in kovinske predmete (vaza, lončki, slike, gongi, luči).
5. V posodo damo grobo sol, ki jo redno menjavamo.
6. Obesimo kovinske "zvončke" ali kovance (ne z rdečo vrvico!).


Vsi zgornji ukrepi spadajo v element kovina, ki zemlji (zvezdi 5) odvzema energijo. Elementa ogenj (rdeča) in zemlja (vse zemeljske barve) so prepovedane. 

Lansko leto je bila zvezda 5 v moji spalnici - ni bilo prijetno, celo leto sva se prepirali, katera bo zmagala. Zmagala sem jaz, ker je zvezda 5 odšla v mojo kuhinjo ... Ojojoj ...

sreda, 31. januar 2018

Obisk Blejskega gradu

V nedeljo se je v Ljubljani napovedoval oblačen dan, zato sem ukazala svojemu dragemu: greva na Bled! "Ne bom se zopet sprehajal ob jezeru," mi je pojamral. V redu, pa greva na grad.

Skupaj z japonskimi in italijanskimi turisti sva si ogledala zunanjost in notranjost gradu. Ob prihodu je sonce bolj sramežljivo kukalo izza meglic. Po ogledu pa sva bila nagrajena s sončnimi žarki in lepim razgledom. "A greva še k jezeru?" sem ga vprašala. "Neeeee ..." No, potem pa v Radovljico na kosilo.

Udobno se namestite in si oglejte slike. Blejski grad sem si prvič ogledala pred 20 leti. Kakšna razlika od takrat, lepo so z malo razstavnimi eksponati prikazali zgodovino gradu in okolice. Meni je tako največji frajer Rikli, začetnik turizma in zagovornik golega sončenja (haha).






























nedelja, 28. januar 2018

Kdo v letu 2018 nujno potrebuje zajca

Že dva meseca smo v kitajskem letu 2018, ki mu vlada zemeljski pes. Občutite razliko glede na lani? Vam pes pomaga, ali nagaja?

Letos bodo zelo na udaru vsi, ki so rojeni v letu ali mesecu zmaja (rojeni v letih 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 in v mesecu aprilu, od približno 5. 4. do 6. 5.).

Zakaj?

V letu 2018 vlada pes, točno nasproti njemu v kitajskem zodiaku leži zmaj. Pes je vladar (Grande Duke), zmaj leži v njegovi "senci". Legenda sicer pravi, da je Buda določil, katera žival bo vladala v katerem letu, vendar je ta položaj vezan na planet Jupiter.

Zmaj je v letu 2018 v senci psa

Biti v senci vladarja ni lahko, kar še posebej velja za močne živali. Zmaj je ena izmed najmočnejših živali v kitajskem koledarju, zato bo težko "ležala" v senci psa. Težave bodo velike.

Da se razumemo: težava ni v psu, ampak zmaju, ki bo v letu 2018 moram biti ... manjši, na drugem mestu, ponižen. Uf, bo težko.

V senci vladarja je energija preveč yin (pasivna, hladna, nezdrava). Zmaj, aktivna in močna žival, že ne bo želela biti v takšnem depresivnem okolju. Želel bo na sonce! Želel bo odriniti senco, kar bo zelo razdražilo psa, vladarja leta 2018.

Tudi psu ne smemo zameriti, da bo renčal, lajal in grizel, ker bo zmaj želel zapustiti odmerjeni prostor. Celih 11 let je čakal, da ponovno zasede prestol. Pravila so znana, zato jih bo zmaj upravičeno dobil po prstih ... eee krempljih.

Kako rešiti situacijo?

Na pomoč pokličemo posrednika in sicer zajca. Pes in zajec sta naravna prijatelja. Če se bosta igrala in zabavala, bo pes "pozabil", da zmaj kuka izza sence in ga vznemirja. V praksi to pomeni, da vsi zgoraj omenjeni zmaji (leto, mesec rojstva) potrebujejo zajca. Lahko ga nosijo okrog pasu na rdečem traku ali pa si nabavijo žadasto figurico zajca in jo nosijo pri sebi (v žepu).

Ne vem, ali pomagajo sličice zajca na ekranu ali plišaste igračke. Mi bomo to preizkusili, saj sem v kitajskem horoskopu vseh treh zaposlenih našla zmaja. Nabavila sem plišaste zajčke, ki jih pridno božamo, vlečemo za ušesa (v stresu), se z njimi pogovarjamo in še kaj. Malo za šalo, malo za res. Mogoče pa bo pomagalo ...


Zajčki na delovnem mestu, ki bodo varovali naše zmaje v letu 2018

Iz zgornje analize, ki se po kitajsko imenuje Tai Sui ali Grande Duke, določimo tudi neugodne smeri za potovanje. Ne smemo potovati v smeri velikega vladarja in njegove sence. O tem sem že pisala: Kam potovati v letu 2018.