sobota, 30. avgust 2014

Skoraj na vrhu Svete Katarine

Po sedmih letih je bil čas za nakup novega kompaktnega fotoaparata (trotlčka), ki ga uporabljam predvsem pri feng shui svetovanjih. Tehnologija se je v tem času zelo spremenila, na boljše, seveda. Odločitev o nakupu ni bila lahka, na koncu sem se odločila za Sony Cyber-shot, predvsem zaradi svetlobno močnega objektiva, ki mi bo prav prišel v temnih proizvodnih halah in novogradnjah.

Na poti na Sveto Katarino sem fotoaparat prvič preizkusila. Ima toliko gumbov in nastavitev, da se bom morala resno lotiti branja navodil. Zaenkrat "obvladam" samo zeleno avtomatiko.

Fotoaparat me je navdušil, tudi hiter je, pogrešala sem samo večjo kontrolo - kam naj ostri, kakšna naj bo zaslonka ... Aparat vse to omogoča, samo poglobiti se moram v njegovo delovanje. Vseeno se trotlčki ne morejo primerjati z zrcalno-refleksnimi fotoaparati; ti so še vedno pravo orodje za resno fotografiranje.

Še to: na pot smo se odpravili prepozno, zato nismo prišli čisto do vrha. Ne, ni bilo krivo pogosto ustavljanje in škljocanje s fotoaparatom ...


Izhodišče izleta






Pot je dobro označena, zelo dobro prehodna in razgibana


Ob poti je veliko ciklam, ki božansko opojno dišijo






Kot vedno še dokaz, da sem bila tam - senčni selfi.




Pogled s parkirišča pri Slavkovem domu


Daša z lačnimi očmi preverja, ali sem naročila tudi nekaj za njen želodček. Ja, sem.