petek, 14. december 2012

Božično-novoletna dekoracija v kombinaciji z naravo

Začeti z božično-novoletnim okraševanjem ni nikoli prehitro. Doma smo začeli krasiti šele na predbožični večer, vendar se mi to zdi dosti prepozno. Z malo domišljije in premišljenimi okraski lahko polepšamo dom in pričaramo praznično vzdušje tudi, če nimamo veliko prostora.

Letos sem pred poslovnimi prostori v Murglah okrasila takole:



Dren (Cornus Sibirica) z rdečimi vejami je pozimi zelo dekorativen in uporaben tudi za obešanje okraskov. Zaenkrat so murgelski tatovi imeli kratke prste ... V zimski zasaditvi, ki sem jo posadila šele decembra, tik pred snegom, so znane in trpežne rastline. Družbo jim delajo "zlati" storži - po pravici povedano, zunaj so zato, ker zlata barva preveč smrdi, da bi jih imeli v notranjih prostorih.

sreda, 12. december 2012

Adijo zmaj, dobrodošla kača!

Včeraj sem prebirala besedila o kači, kitajskem astrološkem znamenju. Sem mislila, da se bomo naslednje leto lahko oddahnili od močne zmajeve energije, pa ne bo nič od tega. Zmaj je najbolj močna yang žival v zodiaku, kača pa najmočnejša yin žival. Kar yang začne, to yin dokonča. O kači bom še pisala, velja pa za mistično znamenje, kar nisem vedela. Vsaka družina naj bi imela vsaj eno "kačo", da ne bi bila nikoli lačna, sem o iznajdljivosti kače prebrala v knjigi o kitajski astrologiji.

Kot sem napisala že lansko leto, se kitajsko novo leto po sončnem koledarju začne konec decembra. Letos se bo začelo 21.12. ob 20.16. Ta dan se imenuje dung gee (izg. dang dži). Zadnjih trideset dni zmajevega leta je zelo težkih in napornih, kar občutimo vsi. Ker nam bo kača prinesla intrige in prevrate, ne bo miru. Pa ga nujno potrebujemo!

Na srečo so bo po 21.12.2012 začel nivo energije ponovno vzpenjati, zato bomo bolj optimistični. Ampak, pravi zagon bomo začutili šele v začetku februarja, ko se začne mesec v znamenju tigra.

Še feng shui nasvet: do dung gee-ja ne začenjajte novih projektov, ampak samo zaključite stare.

ponedeljek, 10. december 2012

Razkisanje in ledvice

Zelo zanimiv diagram merjenja pH urina smo dobili v pregled. Če še ne veste, nam pomaga pri ugotavljanju, ali smo zakisani, ali ne.


Diagram je zanimiv zaradi različnih razlogov:

1. Kaže, kako pomembno je, da si urin merimo tri dni. Če bi si stranka merila samo en dan in bi to bil dan, ki je označen z modro linijo, bi ugotovil, da je rahlo zakisana, drugače pa zdrava. Druga dva dneva govorita popolnoma nasprotno in kažeta na še eno težavo.

2. Jutranje vrednosti urina so preveč bazične (7,3 pH), ker bi morale biti med 5,5 in 6,5. Višje vrednosti od tega intervala kažejo, da ledvice ne delujejo dobro. Ponoči se v vsakem telesu naberejo kisline, ne glede na to, kaj jemo in koliko smo zakisani. Z jutranjim urinom se te kisline izločijo, zato je urin kisel.

Kadar je kislin preveč, je tudi urin zelo kisel (pod 5,5 pH). Kadar ledvice ne morejo izločiti kislih presnovkov, ki so se nabrali ponoči, ostanejo v telesu, jutranji urin pa je bazičen (oz. višji od 6 pH).

Stranka mora zato najprej jemati Pianto, zelenjavni koncentrat, in pomagati ledvicam, potem pa se lotiti razkisanja (Bazični minerali dr.Jacobs).

3. Rdeča in zelena linija kažeta, da je stranka zakisana, saj se noben krat pH urina ne dvigne nad 7 pH. Spremeniti mora prehrano (nič sladkorja ter zelo malo ogljikovih hidratov in mesa), jemati Bazične minerali in se kopati v Bazični kopeli.

Pri razkisanju je zelo pomembno, da pijemo veliko vode, saj se nevtralizirani kisli presnovki izločijo z urinom. Kadar premalo pijemo, nevtralizirani kisli presnovki (soli) ostanejo v telesu in škodujejo ledvicam.