četrtek, 15. november 2012

Lea Pisani - Dan odprtih vrat


Spoštovani,

vljudno vas vabim na klepet, zabavo, kavico, pa še na marsikaj.
Kdo bo skrbel za nas, če ne mi sami? Saj veste, naša podoba nima prav nobene povezave z globino našega žepa. Edino, kar velja, sta trud in znanje. Potrudite se in pridite po znanje, ki vam ga podarjamo.

DAN ODPRTIH VRAT je v torek, 20. novembra 2012, v studiu Lee Pisani na Opekarski 11, v Ljubljani.

Dobrodošli, dogodek je brezplačen.

Če se nam boste pridružili, vas prosim za potrditev, sporočite ob kateri uri se nam pridružite (program si lahko ogledate spodaj v tem sporočilu).
     
Za vse dogodke so obvezne prijave na: lea.pisani@siol.net 
Lea Pisani

DAN ODPRTIH VRAT - PROGRAM

10.00 - 11.00 
Helena Golenhofen, svetovalka za feng shui
S feng shuijem se ukvarja že deset let in bo z vami delila modrosti te več kot tri tisoč let  stare znanosti, ki nam pomaga, da živimo bolj uspešno, polno in zdravo. Na razpolago vam bo za nasvete, kako urediti bivalne in poslovne prostore po smernicah feng shuija. Pravi, da nam stara oblačila v omari jemljejo namesto dajejo energijo. Torej zdaj že veste, kaj boste delali dan po našem dogodku J.
Več o Heleni in njenem delu si lahko preberete na www.fengshui-akademija.si.

11.00 – 13.00
Lea Pisani, svetovalka za kulturo oblačenja.
Odkrivali bomo, kakšni so vaš slog oblačenja, vaša naravna obarvanost po CMB London, oblika postave in  kakšna pričeska in barva las sta za vas najboljša izbira. Prinesite s seboj kose oblačil, ki bi jih želeli revitalizirati, pa ne veste, kako.
Pravzaprav pa bomo o teh temah bolj ali manj klepetali ves dan.
Več na o Lei in njenem delu si lahko preberete na www.leapisani.com.

13.00 – 14.00
Saša Einsiedler, komunikacijska trenerka, mediatorka in coach.
S Sašo se boste lahko pogovarjali o zakonitostih dobrega prvega vtisa s pomočjo glasu (katera pa si ne želi tako žametnega glasu, kot ga ima Saša).
Poznate dognanja prof. Alberta Mehrabiana? Za dober prvi vtis ima zasluge glas v 38 odstotkih, nebesedno izražanje (obleka, osebna urejenost, mimika telesa) v 55 odstotkih, pomen vsebine besed pa je malenkosten­ –  le 7 odstotkov.
Več o Saši in njenem delu si lahko preberete na: www.heliopolis.si.

14.00 – 15.00
Branka Pavlovčič, Branka Beauty Center
Branka nam po demonstrirala nego obraza s kisikom pod pritiskom -  Intraceuticals, ki  temelji na revolucionarni hiperbarični kisikovi tehnologiji in omogoča, da z vitamini obogatena hialuronska kislina prodre skozi povrhnjico in globinsko navlaži in obnavlja kožo. Rezultati so: takojšnje glajenje obraznih gubic, napetost in navlaženost kože, brez strahu pred rdečino ali draženjem. Rezultat je viden že takoj.
Več o Branki in njenem delu si lahko preberete na: www.brankapavlovic.si.

16.00 – 17.00
J
osipina Kovačič, svetovalka za papir
Vaša poslovna podoba se kaže
 tudi v obliki  tiskane komunikacije – in kakor vi svojo podobo vidite v mini ogledalcu, ki ga nosite v torbici, jo vaši poslovni partnerji uzrejo v vaši vizitki.

Kako skrbeti za videz tiskovin, embalaže in vsega, kar se udejanja na papirju in njemu podobnih materialih in kaj sporočate s pravilno izbranimi, boste lahko preverili v urici svetovanja s svetovalko za papir Josipino Kovačič. Ne prepuščajte svoje tiskane podobe tiskarju – bilo bi tako, kot bi za izbor pravega modela čevlja, ki se poda k vaši obleki, povprašali čevljarja, ki ne pozna vašega sloga, življenja in oblačenja. Brez Josipinine pomoči tudi knjiga Obleka – kaj, kdaj, kako, ne bi bila to, kar je.

17.00 – 18.00
Simona Kogovšek, oblikovalka in avtorica pIkOrEa.
Je še katera, ki ni videla simpatičnega filma o zavezovanju pIkOrEa? Za ogled kliknite na www.pikoreo.com. Spretnosti zavezovanja pa vas bo naučila kar Simona sama. pIkOrEo se nosi kot šal, pončo, bluza, tunika, puli, jopica, plašček, ogrinjalo, naglavni šal, sprednji in hrbtni ovoj. Ustvarite pa lahko popolnoma svoj unikatni videz. Skupaj bomo izbrali barvo pIkOrEa, ki vam najlepše pristaja glede na vašo naravno obarvanost.

18.00 – 20.00
Alenka Globočnik, oblikovalka in lastnica butika aKultura na Tavčarjevi v Ljubljani.
Alenka je priznana oblikovalka in se ponaša z eno najuspešnejših blagovnih znamk pri nas - Akultura, ki je prepoznavna predvsem po odlično krojenih usnjenih izdelkih po meri. Predstavila bo svojo zimsko in prihajajočo pomladno kolekcijo, naročili boste lahko kreacijo zase – izdelano po meri. Še nimate usnjenega jopiča? Ne veste, kaj ste zamudili.Več na www.akultura.si.

18.00 – 20.00
KO TORBICA ZAMENJA LASTNIKA
Obisk članic kluba Kultura oblačenja in izmenjava torbic.
Vabljene vse, tudi nečlanice in tiste, ki se nam čez dan niste utegnile pridružiti.

Ste kupile torbico, ki je ne nosite ali ste se je preprosto naveličale, pa je še vedno v odličnem stanju?
Prinesite jo (jih) s seboj in vzemite drugo.

Preostale bomo podarili na dobrodelni stojnici na vsakoletnem Bazarju, ki bo 1. 12. 2012 na Gospodarskem  razstavišču. Zbirali bomo tudi druge dodatke (lepe in nepoškodovane), ki jih želite podariti v dobrodelne namene.
Za kaj? Društvo FAM v  povezavi z društvom SILA zbira rute, šale, pasove, broške, in druge modne dodatke. Ves izkupiček od prodanih dodatkov na Bazarju bo šel v dobrodelne namene.

DODATKE, KI BI JIH ŽELELI PODARITI, LAHKO PRINESETE TUDI ČEZ DAN.

ponedeljek, 12. november 2012

Brezplačno predavanje v Kalčku - 14.11.2012

Vabim vas na brezplačno predavanje v Kalček. Tema bo:

Črevesje, prehrana, alergije

Termin: 14.11.2012 ob 17.30
Lokacija: Kalček v Šiški, Celovška cesta 268, Ljubljana
Predavateljica: Helena Golenhofen

Na spletnih straneh, v časopisih in knjigah lahko poiščemo vsa dejstva o črevesju. Torej bi morali vedeti, kaj mu koristi in kaj škoduje. Pa vendar so zaprtje, driska, napihnjenost, krči in vetrovi že skoraj normalen problem sodobnega zemljana. Kaj koristi našemu črevesju in zakaj je ta organ tako pomemben?

Tudi o prehrani že vse vemo. Sicer smo malo zmedeni, saj so nekdaj opevani ogljikovi hidrati postali glavni krivec za vse zdravstvene težave. Zdaj naj bi jedli samo meso, svetujejo prehranski strokovnjaki. Koliko beljakovin pa lahko pojemo, ne da bi zboleli?


Veliko napak delamo pri prehrani otrok, zato se nam obeta epidemija debelosti. Pravila o prehrani otrok niso sporna, pač pa njihovo izvajanje. V predavanju boste izvedeli, kako otroka motivirati, da bo jedel tudi zelenjavo in sadje.

Zaradi nepravilne prehrane črevesje ne deluje pravilno in hitro se pojavijo alergije. Poznate alergije tip IV? Nastanejo v črevesju in ostanejo veliko časa prikrite, saj jih težko diagnosticiramo. Alergije zelo poslabšajo plesni, ki jih ne najdemo samo na steni kopalnice, ampak tudi v prehrani. Ste vedeli, da je umetna aroma jagode za sadni jogurt narejena iz plesni?

Iz vsebine predavanja:
  • Kako vemo, da je blato zdravo
  • Zakaj je črevesje najpomembnejši organ
  • Kako odpraviti zaprtje
  • Toliko prehranskih piramid – katera je prava? 
  • Smo lahko zdravi tudi brez prehranskih dopolnil
  • Beljakovine - kdaj jih pojemo preveč
  • Kako prepoznati zdrave maščobe
  • Naj otroci jedo kot odrasli?
  • Kateri tip alergije je najbolj nevaren
  • Kako celostno in trajno pozdravimo alergije
  • Še vedno umiramo zaradi plesni