četrtek, 20. september 2012

Ruthina zasaditev v letu 2012

Zasaditev na Vrtnariji Reš mi je letos zelo všeč, saj je Ruth vključila veliko trav. Kombinacije so, kot vedno, sveže in drugačne, kar samo dokazuje, kako kreativna je Ruth. Le kako bo naslednje leto?

















ponedeljek, 17. september 2012

Teden mobilnosti in neočiščene kolesarske steze

Kako ste začeli Evropski teden mobilnosti? Jaz sem ga začela s predrto zračnico - že drugo v desetih dneh.

Pri prvi zračnici sem se tako razjezila, da sem Snagi napisala pismo, saj so oni zadolženi za čiščenje kolesarskih stez. Ne boste verjeli, čez dva dni so mi odpisali!

Gospodu Kaduncu sem pisala tudi danes in se mu "zahvalila" za steklo na kolesarski stezi pred Tivolijem, vendar ne verjamem, da mi bo tokrat odpisal.

Objavljam najino korespondenco:

From: Energijski center [mailto:info@energijski-center.si]
Sent: Monday, September 10, 2012 5:38 PM
To: Javni predal Snage
Subject: Ocistite kolesarske steze!

Spoštovani!

Danes sem svoje kolo odpeljala na menjavo zračnice, ki sem jo predrla na neočiščenih kolesarskih stezah po celi Ljubljani. Katerikoli del mesta uporabim, vedno je na kolesarski stezi polno steklovine. Tako neočiščene kolesarske steže še niso bile. Od občine Šiška do Delavskega doma je steklo na petih mestih! Nič boljše ni na Viču, pri Trnovskih vratih, BTC-ju, Bežigradu ...

Zakaj ne očistite kolesarskih stez? Kdaj jih boste čistili, novembra? Tako smo kaznovani vsi tisti, ki uporabljamo ekološko prevozno sredstvo.

Zanima me, kam lahko pošljem račun za zamenjavo zračnice. Zakaj ga ne bi poravnali, če ne opravljate svojega dela?

Lep pozdrav,

Helena Golenhofen
041 285 280

Pišem blog Osebno in zasebno:http://helena-golenhofen.blogspot.com

From: Peter Kadunc
Sent: Wednesday, September 12, 2012 9:41 AM
Subject: RE: Ocistite kolesarske steze!

Spoštovana gospa Helena Golenhofen!

Zahvaljujemo se vam za poslano sporočilo.
Načrt izvajanja javne gospodarske službe določa strojno in ročno čiščenje Celovške ceste vključno s kolesarskimi stezami 1,5 x mesečno.
Navkljub določilom načrta vsak konec tedna dodatno skrbneje pregledamo im očistimo vse pomembnejše vpadnice v mesto.
Celovško cesto med občino Šiška in Delavskim domom smo čistili v petek 7.09.2012, vendar je bila zaradi vandalizma takoj ponovno onesnažena, kot ste opisali.
Kolesarske steze smo včeraj ponovno pregledali in očistili, na kolesarski stezi med občino Šiška in Delavskim domom je bilo nekaj več stekla pri Stari cerkvi in pri občini Šiška.
V zadnjih vikendih je bilo precej množičnih zabav (Žur z razlogom, Noč v Stari Ljubljani, Ritem mladosti, koncert na Kongresnem trgu,…), ki so žal povezane z objestnim obnašanjem in vandalizmi na področju celotnega mesta.
V soboto smo intenzivno čistili področje Vojkove z okolico Stožic (vključno s kolesarskimi stezami) po nogometni tekmi, v nedeljo za prireditvijo na Kongresnem trgu, nato v ponedeljek področje Bratislavska – Letališka zaradi zabave v BTC-ju.
Glede na situacijo v kateri se nahajamo, so proračunska sredstva za čiščenje javnih površin omejena in s tem tudi število delavcev, ki opravljajo čiščenje v Mestni občini Ljubljana.
Občani bi se morali zavedati, da vsak odvrženi odpadek (kaj šele steklo) povzroči neprijetnosti uporabnikom površin ter čiščenje. Prav tako bi bilo nujno potrebno omejiti vandalizem.
Vaša trditev, da ne opravljamo svojega dela ne drži, strinjamo pa se da marsikdaj, z razpoložljivimi finančnimi sredstvi in delavci, ne moremo takoj odstraniti vseh izrednih onesnaženj za vandalizmi.

Lep pozdrav,

Peter Kadunc
vodja delovne enote čiščenje

Povšetova ulica 6
SI-1000 Ljubljana

T: 01/477 96 88
M: 031 419 018
F: 01/477 97 13


Subject: RE RE: Ocistite kolesarske steze!

Spoštovani gospod Kadunc!
Zahvaljujem se vam za dolg in izčrpen odgovor, če se strinjate, ga bom objavila na svojem blogu.
Vem, da v mestnem proračunu vedno primanjkuje denarja, zato predlagam, da se ob organizaciji prireditev v Tivoliju in Stožicah organizatorjem dodatno zaračuna t.i. smetarska taksa. Ali pa naj po prireditvi, do 6. ure zjutraj, sami očistijo pločnike in kolesarske steze v oddaljenosti xy metrov.
Steklo na kolesarski stezi med občino Šiška in Tivolijem, pa je bilo na nekaterih mestih že od začetka poletja. Z mano se je strinjal tudi mojster v kolesarskem servisu, ki mi je zamenjal zračnico. Sem pa danes opazila, da je steza očiščena.
Razmislite o tem, da bi lahko kolesarji v nek interaktiven zemljevid na vaši spletni strani vnesli točke (s klikom), ki jih je potrebno očistiti. Tako bi lahko na te aktune točke, polne steklovine, takoj poslali smetarja z metlo in ne bi bilo potrebno čakati na redno mesečno čiščenje s strojem.
Lep pozdrav,
Helena Golenhofen
041 285 280
Pišem blog Osebno in zasebno:
http://helena-golenhofen.blogspot.com