sreda, 18. julij 2012

Rožice: Junija v Murglah

Posta je konec in čas je za "kazanje". Med postom sem bila namreč zelo introvertirana, nič mi ni bilo do pisanja in druženja. Postila sem se 10 dni (samo ob vodi) in počutim se super. Danes je peti dan po postu in še vedno se počutim super. Ugotovila sem, da se moram postiti poleti, vsi ostali letni časi so zame premrzli.

O
bjavljam fotografije iz Murgel - stanje konec junija. Medtem so rožice preživele dve toči, počasi se obnavljajo in naslednji teden bodo nared za fotografiranje. Rožice potrebujejo zelo malo nege, še največ obešanke.

Meni je letošnja zasaditev izredno všeč, upam, da tudi vam. Če si želi kdo vrt osebno ogledati, lahko pride (prej se pozanimajte, če smo tam).


  


Postala sem velika ljubiteljica "euro-marjetic" - tako sem jih pri sebi poimenovala, saj imajo nemogoče ime: Euryops athanasiae. Letos so, poleg lantan, milijon zvončkov in begonij, glavne v rumenih zasaditvah.

  

Hvaležna in preverjena kombinacija, samo bolj žejna, zato potrebujete lonec premera vsaj 40 cm.



Boste na fotografijah naslednji teden videli, kako velika je že ta trava. Spredaj milijon zvončkov in lantana, zadaj pijavčnica, zgoraj pa mogočni šopi trave (mislim, da je sorte pennissetum, vendar ne cveti in zrase 1,5 metra v višino). Ena najlepših kombinacij, ki sem jih imela.