petek, 23. december 2016

Kako se trenutno počutite?

Ker se v teh dneh zaradi prehlada, ki se me je lotil, imela več časa za razmišljanje, sem razmišljala tudi o trenutni situaciji. Kaj se dogaja, kako se ljudje obnašajo, kakšne novice nas dosegajo, o čem se ljudje pogovarjajo ...

Ugotovila sem, da smo (zopet) polarizirani: eni so, vsaj navidezno, v božično-novoletni evforiji, drugi so od tega oddaljeni 10 svetlobnih let.

Se mi zdi, da je več takšnih, ki se jih božični duh še ni dotaknil. Ne vem, zakaj je tako. Mogoče, ker ni zapadel sneg, ker je božič čez vikend, ker je takšna (energijska) situacija. Ker smo mi takšni.

V bistvu smo za te praznike res pravi revčki. Že od konca oktobra nas bombardirajo z reklamami za božič, vse se sveti, je pisano, poudarjeno veselo, polno obilja, sreče in veselja. Glede na naravne cikle pa bi se morali ravno okrog božiča (natančneje 21. 12., ko nastopi zimski solsticij) najbolj umiriti, tako telesno kot duhovno. Namesto tega pa tekamo po trgovinah za darili, po sejmih s kozarcem kuhanega vina v roki, na najrazličnejše prireditve in zabave, zaključujemo zadnja naročila v službi in pripravljamo plane za dneve po novem letu.

Kakšen absurd! Kot marionete plešemo po diktatu korporacij in zapravljamo (denar, ki ga nimamo). Seveda si s takšnim pretiranim yang delovanjem zelo škodimo. Sedaj je najbolj yin del leta, ko si moramo spočiti, zagledati vase, se posvečati (tudi) sebi, biti mirni in spokojni. Kolikim to uspe?

In koliko čustvenih in fizičnih konfliktov se zgodi med prazniki. Zaradi česa že? Upam, da je med vami veliko takšnih, ki se pretirani noriji znate upreti. Kaj si bodo mislili drugi (sosedi, sorodniki, zanci), če ne boste naredili tega in tega?

Eeee, koliko ste stari? Kdo je odgovoren za vaša dejanja? Kdo je odgovoren za to, da ste srečni (pustimo sedaj definicijo sreče ob strani)?


Leto 2017 bo v znamenju ognjenega petelina

Letos imam nek odpor do pisanja prognoze, kaj se bo dogajalo v letu 2017 s stališča feng shuija in kitajske astrologije. Sem pa opazila, da so moji podjetni kolegi izdali koledarje in prirejajo seminarje na to temo. Moram si jih ogledati in preveriti, kaj pišejo. Vedno bolj sem namreč mnenja, tudi iz lastnih izkušenj, da so splošne diagnoze zelo malo uporabne. Še več, splošne prognoze lahko škodijo, da nečesa ne naredimo.

Primer:

Za tiste, ki ste rojeni v letu petelina, bo naslednje leto zelo ugodno - takšne so napovedi. Hja, problem je v tem, da na vas najbolj vplivajo energije na dan rojstva, nato meseca in šele nato pride leto. Če je na dan rojstva energija v znamenju zajca, boste v letu 2017 pljuvali kri, tako vam bo hudo.

No, nekaj bom že napisala, tudi priporočila iz Imperialnega feng shuija, kjer v prognozo vključimo tudi heksagrame.

Ni komentarjev:

Objavite komentar