sreda, 8. april 2009

Narava in vrt: Obisk pri mojstrici za zasaditve - Ruth Podgornik Reš

Z Ruth Podgornik Reš sva včeraj 2,5 uri načrtovali zasaditve za poslovne prostore in domači balkon. Garala je ona, jaz sem si samo "izmišljevala", kaj mi je všeč in kaj ne. Tokrat sem se dobro pripravila in narisala skice s postavitvijo loncev (v perspektivi!) in napisala seznam željenih rastlin. Seveda vse v duhu feng shuija, kar pa Ruth strašno zabava in predstavlja nove izzive.

Po svetovanju sem bila izmozgana, Ruth pa je bila še vedno polna energije. V teh spomladanskih mesecih dela od jutra do večera, živi od sadja in občasnih konkretnejših obrokov, ki jih skuha njen mož, ter pije zeleni čaj. Med risanjem zasaditvenih načrtov (pri enem res kompliciranem loncu) me je poslala na domačo teraso fotografirat njene spomladanske zasaditve. Tukaj je nekaj fotografij:

Bonsaj - iz zbirke njenega moža








Ker v naslednjih dneh ne bom za računalnikom, vam želim lepe praznike in čim lepše vreme.

ponedeljek, 6. april 2009

Pomlad: Juhuhu, pomlad je tu!

Pisala mi je Helena K., bivša urednica priloge Deloindom, ki mi je omogočila, da sem lahko v treh letih napisala preko 60 člankov o feng shuiju in zdravem načinu življenja. V tem času sem se veliko naučila o pisanju člankov, najbolj všeč pa mi je bilo to, da me urednica ni omejevala s prostorom. Tako so se včasih člankih raztezali čez 5 strani, ker so bili vmes še oglasi in slike ... Ah,kje so tisti časi!

Gospa Helena me je povprašala, kaj je z mesečnimi novicami (juhuhu, vsaj eden je opazil, da smo marčevske izspustili), zato sem ji za lažje čakanje poslala povezavo na blog. In čakala na komentar.

Baje mi beseda kar dobro teče, moram pa paziti na tipične napake, ki vam jih seveda ne bom izdala.

Ko tole pišem, se v našem atrijskem vrtu marsikaj dogaja. Vrabci so pri sosedih odkrili dodaten vir hrane (Murgelski ptiči so zelo lepo rejeni, saj jih pozimi vsi hranimo), kos se je odločil za osvežilno kopel (v kotu vrta ima vedno skledo s prečiščeno in energizirano vodo, da se lahko okopa in odžeja), kosovka v drugem kotu prebavlja črve in se z mislimi že pripravlja na gradnjo gnezda. Čebele so odkrile cvetove skimije, grlice pa mislijo samo na seks (vsaj samček).

Tudi mene je zagrabila spomladanska mrzlica, zato sem jutri z Ruth Podgornik Reš dogovorjena za svetovanje o zasaditvi rožic. Ste že kupili njeno najnovejšo knjigo, kjer sta objavljeni dve "moji" fotografiji? Letos bo, kot še vedno nihče ne verjame, zasaditev špartanska. Kako je bilo lani, si oglejte v spletnem albumu, tokrat z julijsko podobo rožic.