sreda, 4. maj 2011

Murgle: Zopet imamo mladičke

Najnovejša novica iz Murgel: v kosjem gnezdu so se izlegli prvi mladički. Optimistično predvidevam, da sta še dve jajci celi, dva lačna kljunčka pa željno čakata na črve in gosenice. Moram pohvaliti ata kosa - tako pridno nabira hrano in jo nosi mladičem, da bi lahko postal velik vzgled vsem mladim očkom.

Zanimivo je, da oba z mamo kosovko prinašata samo majhne in tanke črve, ki jih pri gnezdu v kljunu "zmeljeta" in s kašo nahranita mladičke. Študentka Sonja je imela danes pomembno nalogo in sicer je morala iti kupit novo zalogo rozin in orehovih jedrc. Kosoma sem že nastavila posladke in ko to pišem, se eden od staršev že gosti (vidim samo rep, ki kuka izza grma, zato ne morem določiti spola).


Tako trenutno izgleda v gnezdu - fotografija je sicer iz šišenskega gnezda, ko smo na balkonu imeli kosjega mladiča. Iz ostalih treh jajc se niso izvalili mladiči.

Kot sem že napisala, sva z možem pred gnezdo napela mrežo in pustila manjšo odprtino za dostop. Zaenkrat je glede vran vse mirno, zato vsi upamo, da nam bo uspelo ohraniti mladiče.

So pa kosi res pogumni ptiči - gnezdijo nad Dominikovo ordinacijo, kjer se ves dan slišijo različni glasovi, telefon zvoni, jaz zalivam rožice, mož kosi travo ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar