ponedeljek, 19. december 2016

Praznična okrasitev naših pisarn

A ste danes ponoči kaj občutili? Koga? Kaj? Ne, ni še prišel Božiček, ampak retrogradni Merkur. Moji zvesti spremljevalci veste, kako trpim, ko se Merkur (navidezno) premika v napačno smer. Ampak, letos sem se pripravila: imam kupljena že vsa darila! Tudi delo sem si razporedila tako, da bom lahko vse v miru opravila in preživela do 6. 1. 2017, ko bo retrogradni Merkur odšel.

Seveda bo prišlo vmes kaj nepredvidljivega, kot na primer to, da nam že od petka ne delujejo telefoni in da sem se danes zbudila z nahodom, ampak to so obvladljive motnje.

V soboto sem šla na izlet na morje, od Portoroža do Pirana, in nazaj. Program je bil standarden: kavica v Cacao v Portorožu, nato sončni pohod do Pirana, za kosilo ribica in vino, nato pohod nazaj in ogled božičnega sejma pred Grand Hotelom. Čarobno!

Včeraj sem zopet kulinarično ustvarjala. Naj povem, da večino sladic pojedo drugi in da so vse zelo, zelo zdrave. Tokrat sem želela narediti piškote, ki bi jih lačen delavec lahko hitro dal v usta. V knjigi s presnimi sladicami sem našla recept in ga, seveda, malo priredila: namesto lešnikov sem uporabila mandlje, v maso pa dodala limonin sok in pomarančno olje.

Nastalo je tole, namesto piškotov sem naredila kroglice:


Tisti čudni okraski na vrhu čokoladni kroglic so koščki kandiranega ingverja. Bom pa jih naslednjič naredila z manj kakava in povaljala v kokosovi moki ali mešanici mandljev in cimeta.

Tudi okraske v naših pisarnah sem končno fotografirala. Letos sem se res izkazala z okrasitvijo, čeprav smo imeli tudi že bolj "baročno" okrašeno. Veseli me, da sem našla nekaj novih okraskov. V Rutarju imajo veliko izbiro, ampak ko okraske pogledaš od blizu, vidiš, kako slabo so izdelani. V Lesnini imajo tudi veliko okraskov, ampak niso v mojem stilu, pa še dokaj dragi so - vsaj tisti kakovostni. Najbolj sem bila zadovoljna v Merkurju - veliko lepih, dobro izdelanih okraskov imajo, ki niso tako zelo dragi.

Takšno imamo letos pri nas:


Ker bi nam na vhodnih vratih veter odpihnil venček, sem ga obesila kar na notranja. 


 V moji pisarni se mešata zen in božiček.


Te obeske sem morala imeti. Obesila sem jih na zanke za zavese v moji pisarni.


To je pa "obdaritveni oltar" v osrednji pisarni. Na tem mestu zbiramo čestitke in darila, ki nam jih pošljejo poslovni partnerji - tik pred novim letom si jih razdelimo. Vedno manj jih je, pred desetimi leti bi bila količina petkrat večja. Mi je kar prav tako, čeprav so bila darila nemških dobavitelj po navadi zelo dobra!

Še ena, meni zelo ljuba dekoracija, ki je bila kupljena v sevniški cvetličarni. Tako je, teoretično je tam nakupovala tudi Melania Trump.


Ta dobri mož je tudi nova pridobitev. Izredno lepo je narejen in vsi ga občudujejo. Fotografirala sem približno polovico okraskov, mogoče bom še kakšnega dodala.

Drugače pa ni ovir, da se priprave na božič in novo leto ne bi nadaljevale. Imate že ideje za praznične jedilnike?

6 komentarjev:

 1. Lepo na pogled, smo pa različni... Jaz svoj mir v duši najdem prav takrat, ko se izognem temu potrošniškemu 'džumbusu'. Včasih smo smrekico okrasili, ker so bili otroci majhni, zdaj pa posejem samo božično žito v eno skledico in je to to. Dolgočasno? Meni z mano ni nikoli dolgčas :))). Lp!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Anita, jaz pa na "stara leta" več krasim kot sem nekdaj. Zdaj imam več miru in časa. Saj ni vsako leto tako okrašeno, včasih je zelo minimalistično.

   Izbriši
 2. :) Saj čisto lahko, da 'se štulim' zraven, ko se sprehajam med lučkami in okrašenimi prostori vsepovsod in mi to zadošča in bi v primeru, da bi vsi sejali le božično žito :), sama krasila prostore. Lp! (Kako se že reče, vsi različni, vsi enaki :).)

  OdgovoriIzbriši
 3. Vsa darila, ne samo kupljena, celo že zavita! Še nikoli doslej :)
  Tale Merkur pa name očitno tako deluje :)

  Ja "dobri mož" je lepo narejen (ni made in PRC), jaz bi mu dodala nekaj let z očali :), takimi "kosovelkami...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Dobri mož je bil na liftingu! Meni pa je všeč brez očal.
   Prosim, ne zbijajte nam morale s takšnimi izjavami o nakupljenih IN zavitih darilih. Tega ne bomo prenesli ... Kaj pa predbožični stres? Da potem lahko več poješ? Hehehe ...

   Izbriši
 4. Saj sem rekla, da še nikoli doslej :),prvič sploh...
  Predbožični stres? Eee, ga ni, je bilo veliko sonca pretekle dni; sem na sončni pogon :)

  Lepe praznike!

  OdgovoriIzbriši