četrtek, 28. julij 2016

Po dopustu je ...

Samo za nekaj dni sem se šla namakat v meni tako ljubo avstrijsko jezero. Bi še ostala? Bi!

Na Klopinjskem jezeru se res lahko odpočiješ. Bilo je manj turistov kot avgusta, kar me je presenetilo. Na kmečki tržnici sem kupila super dober rženi kruh iz kmečke peči. To je takšen kruh, ki ga lahko ješ en teden, pa je še vedno dober. Jaz sem ga večino dala v zamrzovalnik, da ga bom lahko uživala po grižljajih.

Na dopustu pa nisem samo lenarila (in jedla), ampak tudi plavala in kolesarila. Z najetim kolesom sem se, na primer, odpravila po kolesarski poti ob Dravi. Košček te poti sem že poznala, tokrat sem podaljšala turo za nekaj kilometrov (baje se jih je nabralo 30). Kakšno presenečenje me je čakalo!

Tisti, meni že znani del (do Völkermarkta), je namreč raven, zato sem se polna optimizma odpravila na kolesarjenje. Nato pa šok: gor in dol, gor in dol ... Še dobro, da sem se na kolesarsko turo ustrezno pripravila: četrt kile marelic, voda z limono in kokosova voda. Moje najeto kolo je zato moralo imeti košarico in blatnike - ker sem nekam morala dati vso to prtljago (poleg naštetega še kapico, ruto, očala, robčke, majico z dolgimi rokavi). Zakaj blatnike? Kaj, če bi začelo deževati?

On je v sposojevalnici samo vzdihoval ob mojih argumentih in brez besed izbral podobno kolo (brez košarice!). No, na koncu je le priznal, da za žensko kar hitro kolesarim in da mu ni bilo dolgčas. Ha!


Vedno bolj pomembno se mi zdi, kako dopust začneš in končaš. Torej tudi načrtovanje, predpriprave in zaključek. Zato sem svoj dopust zaključila z odlično večerjo ob Ljubljanici. Na sliki so japonski rezanci z zelenjavo in govedino. 

Po dopustu je ... zelo zanimivo. Za letos smo načrtovali popolno prenovo spletne trgovine Avita; ponudbe sem nameravala začeti zbirati v drugi polovici avgusta, pa so me presenetili "popusti". Tako je, tudi pri izdelavi spletnih strani imajo razprodaje. Zato sem šla v akcijo in pridno zbiram ponudbe.

Na spletu sem kupila 12 knjig, same strokovne. Najbolj se veselim novega znanja o nadledvični žlezi, ker je to očitno del telesa, ki ga čisto nič ne poznamo, hkrati pa močno vpliva na naše zdravje (psihično in fizično).


 • Ste kronično utrujeni? Hja, lahko je vaša nadledvična žleza izčrpana.
 • Se zjutraj zbudite izčrpani? Nimate dovolj adrenalina, ki nastane v nadledvični žlezi.
 • Ste odvisni od ogljikovih hidratov in sladkorjev? Nadledvična žleza je kriva.
 • Imate pogosta vnetja? Nadledvična žleza ne proizvaja dovolj kortizola.
 • Doživljate inzulinske krize?
 • Imate prenizek pritisk? V obeh primerih je lahko vzrok izčrpana nadledvična žleza.


Kar je meni najbolj zanimivo: da je nadledvična žleza očitno glavni (ključni) vzrok za številne simptome in sodobne bolezni, ampak o tem tako malo vemo.

P.S.
O nadledvični žlezi si lahko več preberete tukaj: Poznate vašo najpomembnejšo žlezo?

1 komentar:

 1. Ah, lepo. Meni se vedno malce izmakne... tole jezero. Smo pa bili že bliže in se ščepec namočili v Vrbskem jezeru.
  No, pošiljka knjig pa je že medtem prispela. Uživajte.

  OdgovoriIzbriši