ponedeljek, 1. julij 2013

Ne zafrkavajte se z življenjem

Bruno Šimleša je na svojem FB zopet objavil nekaj, o čemer trenutno tudi sama intenzivno razmišljam:

Treba se zajebavati u životu, ali nikako i sa životom!
Niti sa svojim niti sa životima drugih ljudi.
Jer život zaslužuje da se prema njemu odnosimo časno.

Kako se imeti lepo v življenju, ne pa zafrkavati z življenjem?

Tako, da smo zvesti sami sebi, da se imamo radi, da ne zdrknemo v kompromisarstvo, da spoštujemo sebe in druge ... Še kakšni predlogi?

4 komentarji:

  1. Kot prvo se strinjam, da je treba biti to kar si. Poslušati srce in ne slediti nekim 'trendom'. Tudi če je to mirno, družbeno neaktivno življenje. Važno, da je bogato in skladno s tvojo dušo. In kot drugo bi rekla, biti skladen z življenjem na planetu. Z naravo, ciklusi, prepustiti se toku. Sem spada tudi sprejetje minljivosti. Živeti tu in zdaj. Srčno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Življenje nam je dano,a od nas samih je odvisno kakšno si bomo naredili.Bodimo hvaležni za vsak dan.
    lp,Jelka

    OdgovoriIzbriši
  3. Kaj pa pohlepni ljudje na vodilni položajih, ki se zafrkavajo z našimi življenji, ko uničujejo firme in s tem mnoge družine spavijo v mizerijo, samo, da si sami napolnijo svoje žepe? Kako se imeti lepo v življenju, če se drugi zafrkavajo s tvojim življenjem???

    OdgovoriIzbriši
  4. Drage obiskovalke bloga, kako različne odgovore ste poslale - kot je tudi življenje samo. Iz svojih lastnih izkušenj lahko povem, da so odnosi v življenju najpomembnejši, predvsem odnos s sami seboj. Ker na ta odnos lahko 100% vplivamo. Tudi če ostanemo sami ali brez službe, nam še vedno ostane ljubezen do nas samih.

    Če nimamo radi samega sebe, bomo slabo skrbeli sami zase - jedli bomo slabo hrano, se zanemarjali, se ne bomo spoštovali, ne bomo iz sebe črpali dobrih energij. Krivca izven nas je vedno lahko najti, vendar to ni rešitev, vsaj dolgoročne ne.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši