Pa je mogoče!
Eva je v veliko receptih uporabila banane, ki so pri izdelavi veganskih sladic res nepogrešljive. Njej v spomin objavljam recept, ki je nastal prejšnjo nedeljo. Upam, da "tam zgoraj" imajo banane in še vsaj 4 sestavine, ki jih bo spremenila v odlično sladico.
Tukaj pa je recept, ki je nastal v nedeljo, po mojem navdihu, ko sem imela doma bolj malo sestavin in veliko zrelih banan:
Helenine bananine kroglice
Potrebuješ:
3 zelo zrele banane (280-300 g, teža brez olupkov)
150 g olupljenih mandljev
50 g olupljenih in prepraženih lešnikov
160 g datljev (prej jih za vsaj pol ure namočiš v toplo vodo)
80 g kokosove maščobe
100 - 150 g kokosove moke - količina je odvisna od vlažnosti mase
3 jedilne žlice drobno nasekljanega kandiranega igverja
sok polovice limone (zelo pomembna!)
ščepec vanilje
ščepec soli
Priprava:
1. Grobo sesekljaš oreške in daš v srednje veliko (stekleno) skledo.
2. Zmelješ banane, datlje in 2 žlici hladne vode, da dobiš tekočo maso.
3. V to maso dodaš sok limone, vaniljo in sol.
4. Vse skupaj vliješ k oreškom, dodaš kandiran ingver in grobo zmešaš.
5. Raztopiš kokosovo maščobo in ne prevročo vliješ k masi.
6. Dodajaš kokosovo moko: najprej 100 gramov, nato postopoma še preostanek, koliko je potrebno. Masa na koncu ne sme biti premehka ali pretrda. Računaj, da se bo v hladilniku še strdila (zaradi kokosove maščobe).
6. Vse skupaj dobro premešaš, poskusiš in daš v hladilnik za 30 minut.
7. Oblikuj kroglice; lahko jih povaljaš v čokoladi, kokosu ali mletih oreških.
8. Daj jih strdit v hladilnik vsaj za 2 uri, najbolje čez noč, ker se potem arome še bolj povežejo in je okus najboljši.