Kakšno je vaše mnenje o indukcijskem štedilniku? Meni je bila ta tehnologija gretja že od vsega začetka, ko še nisem imela osebnih izkušenj, zelo odbijajoča. Predvsem zato, ker ne želim, da se moja hrana "obseva" z magnetnimi valovanji. Pa tudi jaz. Ali veste, da je treba pri uporabi sprednjih indukcijskih plošč biti s telesom vsaj 20 cm od štedilnika? Da se uporaba ljudem s srčnim spodbujevalnikom ne priporoča?
Na zadnjem podaljšanem vikendu v Opatiji sem lahko nabirala osebne izkušnje z indukcijo, saj je v apartmaju bil samo takšen štedilnik. Ne vem, ali je bil pokvarjen, vendar se je jed kuhala zelo neenakomerno. Prav slišalo se je, kako v intervalih pošilja energijo v lonec. Ki je v kratkih intervalih tudi brbotal.
Nisem imela dobrega občutka. Najbolj pa me je zmotilo - pomanjkanje toplote. Zame kuhinja in kuhanje pomeni ogenj, da je toplo. Pri indukcijskih ploščah pa se ne segreje nič. Prav pogrešala sem toploto plošče, tisto prvinsko povezavo z ognjem.
Ali veste, da pri kuhanju z indukcijsko ploščo naj ne bi uporabljali kovinskega pribora, saj s tem preprečimo, da bi induciran tok stekel skozi naše telo?
Za kuhanje z indukcijo pa potrebujemo tudi posebno posodo, ker lahko samo takrat izkoristimo vse prednosti indukcije. Zanimivo odločbo sodišča v Berlinu sem našla:
Lastnik stanovanje je želel vgraditi štedilnik z indukcijskimi ploščami, najemnik pa se je temu uprl. Sodišče je odločilo v prid lastnika (najemodajalca), vendar hkrati odredilo, da mora najemniku plačati 500 EUR za nakup nove posode, ki je primerna za indukcijske plošče. Se vam zdi pravično?
S kakšno posodo najraje kuhate?