sreda, 10. april 2019

Rožice v 2019 in feng shui

Energijsko je leto 2019 malo boljše, ampak samo na videz. Ljudje (mi) tarnajo in se čudijo, kako so drugi - čudni. Hja, leto čiščenja in zaključevanja je ...

Dobila sem več opominov, še dobro, da ne hodim v šolo, da še nisem objavila navodil, kakšne rožice letos posaditi. Če bi se radi strogo držali feng shuija, bi morale biti vaše sezonske rožice bele, sive in srebrne. Lahko so tudi temno modre (ne vijolične ali lia, kot nekateri barvno slepi vrtnarji nepravilno govorijo!) ali črne, vendar je takšnih rožic izredno malo.

Zakaj bele, srebrne, črne in temno modre? Ker je letošnje kitajsko leto kombinacija zemeljske in vodene energije. Posrednik med tema dvema elementoma v konfliktu je kovina. Tako nastane lep, harmoničen potek energije: zemlja - kovina - voda.


V arhivu sem poiskala slike z belimi in srebrnimi rožicami. Ker v našem murgelskem vrtu nimamo južnega in jugozahodnega sonca, manjkajo na slikah pelargonije, bidensi, surfinije in podobne rastline za "vroče" - kot jih je Ruth rada poimenovala.

V arhivu sem med iskanjem našla tudi tole njeno sliko z psom Dikom. Krasna je!


Nimam pojma, kakšne rastline bom letos izbrala. Barvno bo zelo belo, barvno umirjeno, delala bom z oblikami in strukturnimi rastlinami (smilj). Dodala bom tudi zelene rastline, kot so batata in trave - to je dovoljeno.

Niso pa "dovoljene" barve kot so rumene, oranžna, rjava, rdeča, roza, vijolična ... Ja, hudo bo!

Še nekaj slik iz arhiva. Zanimivo je bilo opazovati, kako so starejše slike tehnično slabše kakovosti. Tudi zaradi slabih fotoaparatov, ne samo zaradi mojega fotografskega neznanja.




















Ni komentarjev:

Objavite komentar