torek, 15. januar 2019

Kako preživeti leto 2019

Dolgujem napoved za kitajsko leto 2019. Najpomembnejši napotek je: Srečni in uspešni bodo tisti, ki bodo imeli red in izvajali rituale (npr. pospravljanje vsak teden, 5-minut iskrenih pogovorov v družini, redne vaje za hrbtenico). Modrost, disciplina in strukturiranost naj bodo glavne smernice za novo leto.

Svinja se je zadnja od dvanajstih odzvala pozivu Bude, ko je k sebi povabil živali. Zato simbolizira zaključek 12-letnega cikla. Če letos zadev ne bomo končali, jih nikoli ne bomo mogli uresničiti. Tudi zato je leto 2019 bolj primerno zaključevanju in utrjevanju, kot pa novim začetkov.


Vir slike

Svinja simbolizira odmor (premor). To je lahko opozorilo, da dokončamo zadeve. Ali pa opozorilo, da moramo nekatere zadeve pustiti pri miru.

Leto 2019 je odlično za ustvarjanje družine (zaroka, poroka) - da se dokonča »proces«. Vsako zavlačevanje bi lahko bilo slabo sprejeto!

V politiki se bomo bolj ukvarjali z notranjimi zadevami. Več bo poskusov, da se konflikti rešijo na miren način. Ker svinja v sebi skriva veliko vode, so možne poplave, še posebej novembra.

Možno je, da bomo preveč naivni in zaupljivi; izkoristijo nas lahko denarni prevaranti, pa tudi sosedje, prijatelji in sorodniki, ki ne bodo cenili našega dela.

Leto 2019 je zelo ugodno, da postanemo prostovoljci, razširimo prijateljski krog, se naučimo novih hobijev, polepšamo dom in gostimo prijatelje.

Lahko bomo imeli težave s koncentracijo, saj je zemeljska svinja zelo kreativna in zvedava. Ne smemo se ustrašiti prvih ovir - skoraj nikoli niso tako velike, kot si mislimo. V stilu svinje moramo riniti naprej … in ostati zvesti svojim življenjskim principom.

Še na nekaj bomo morali paziti v letu 2019: da se bomo dovolj hitro odločali in v družbi ne bomo preveč pasivni (se vedno prilagajali drugim).


Svinja je sproščena, vedra in polna humorja, zato so te njene lastnosti dobro vodilo za novo kitajsko leto.

2 komentarja:

 1. Adijo, kaj pa ko že en teden pospravljam v stilu stran metanja? Čutla sem ga - tale kitajski horoskop, hihihi.
  Super napoved. Jaz si jo kar pozitivno razlagam (za razliko od lani, ko sem prvo polovico leta trpela "ko hudič").
  Vse lepo, Vanja

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pospravljanje in sortiranje je vedno dobro. No, lansko leto je bilo res naporno, zato je lahko letošnje samo še boljše. :)
   Vsaj znamo ceniti, kako nam je lepo. Kot npr. ko ni paradižnika ali krompirja na vrtu in ga naslednje leto komaj čakamo ...

   Izbriši