ponedeljek, 03. december 2018

Božiček, na pomoč!

Tokrat res nisem nameravala omeniti svojega psa, ampak ne gre. Ko dobiš psa, se toliko spremeni, predvsem pa se lahko toliko naučiš. No, nekateri se, namesto da bi sprejeli težave kot lekcije, postavijo na okope lastnega ega in za vse okrivijo druge. Vključno s psom.

Zato je pes odlična priložnost, da odpade še več ega in da se naučiš ponižnosti.

Začel se je adventni čas, ali bolje rečeno, čas zabav, svetlobe, nakupovanja, druženja ... Mi pa se nahajamo v energijsko  najbolj mirnem (yin) delu leta. Če podležemo božično-novoletni histeriji, si delamo veliko škodo, saj delamo proti naravnim ritmom.

No, nekateri ta žalostni in depresivni del leta kompenzirajo z zabavami, opijanjem in nakupovanjem. Ampak, januarja smo zopet razgaljeni pred samim seboj in vsi problemi nas počakajo.

Letos sem res lena za kakršne koli nakupe. Nekaj sem naročila po spletu in vse poslala nazaj, ker ni bilo v redu. Tako še vedno nimam toplih copat, še večja težava pa je bunda za pasje sprehode.

Moj kuža se je namreč "odločil", da ga zvok zimskih jaken in plaščev prestraši in samo odnese ga vstran, ko zasliši šelestenje sintetičnega blaga. Zato sem morala iz kota omare izbrskati staro jakno, ki mi je sicer zelo tesna, vendar ne šelesti.

Lui je zelo srečen, jaz pa med sprehodom ne morem prav globoko dihati. Ampak, kaj vse se ne naredi za psa! Vseeno bom šla v trgovine pogledat, ali se dobi zimska bunda, ki ne šumi in ima velike žepe (za rokavice, žogice, robčke, vrečke ...).

Poslovno je bilo nekaj časa tiho, ampak napovedujejo se spremembe. Nič revolucionarnega, samo izboljšali bomo nekatera področja svojega dela.

Tukaj je moj načrt za čas do božiča:

1. Vrtenje božičnih pesmi - seveda

2. Obiskovanje zabav, takšna in drugačna srečanja - odpadejo, razen za 21. 12. 2018, ko se bomo v krogu DIVINE FEMININE zahvalile za preteklo leto in naredile načrte za naprej.

3. Nezdrava prehrana, polna sladkorja - nikakor, moje telo ne zmore več.

4. Sedenje pred televizorjem - seveda ne, čim več gibanja v naravi, za kar poskrbi že moj pes Lui

5. Druženje z negativci in težaki, poslušanje butastih oddaj, branje plehkih besedil - odpade, razen nekaj šund romanov bom prebrala (nekaj pregreh mora ostati).

6. Nakupovanje brezzveznih daril - tega nisem nikoli počela, pa tudi leto ne bom.


Je pa zanimivo: kaj bi rada dobila za božič, že vem; kaj naj kupim drugim, pa nimam pojma. Na pomoč, božiček!!!

2 komentarja:

 1. Kaaaj, vi nes veste kaj bi drugim podarili, ko imate toooliko uporabnih stvari v svoji spletni trgovini. Pa še takšne fine napovedi delate. Te podarite!
  Načrt za božični čas pa je suuuper. Želim vam čim več lepih božičnih pesmi in mnogo uživanja v naravi!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Vanja, meni se zdi, da so ravno izdelki iz moje trgovine najslabše sprejeti in najmanj zaželeni. Kaj vem, kovačeva kobila je bosa ... :) Sem se pa spomnila, kaj lahko letos podarim, nekaj doma narejenega.

   Izbriši