petek, 19. oktober 2018

Kako uspešno preživeti oktober 2018

No, oktober je tisti mesec, ki smo ga vsi, z zmajem v horoskopu, s strahom pričakovali. Oktober je mesec psa, vladarja leta, ki si s psom ni najboljši prijatelj, saj si v zodiakalnem krogu stojita točno nasproti.

Pravijo, da je zmaj najmočnejše znamenje v kitajskem horoskopu. To me je presenetilo, vendar lahko, po lastnih opažanjih, potrdim to predpostavko. Tudi Marjan Ogorevc pravi, da mora vsak, ki želi v športu nekaj doseči, imeti v horoskopu energijo Marsa, ki je analogna zmaju.

Vsaj zaenkrat se je izkazalo, da se pes in zmaj v oktobru sicer "kregata", ampak je še kar znosno. Mogoče je pes že malo utrujen, saj vlada v zadnji četrtini leta (ki je vedno bolj yin). Njegovo moč pa slabi tudi to, da oktobra vlada vodni pes - voda mehča zemeljsko energijo psa. Bom pa vesela, ko bo oktobra konec in bomo prišli v mesec svinje.

Vodni pes vlada oktobru 2018

Je pa energija v oktobru (glede na heksagrame) kar poredna, pod vplivom dvojne štirice, pa tudi  nestabilna. Z odločitvami je zato treba biti previden in se ne pustiti zavesti na prvi pogled zapeljivim obljubam (mislim predvsem na bitkointe in nakup nepremičnin, pa tudi na sladke ljubezenske obljube).

Najbolj bo pod vplivom poredne štirice privatno življenje. Pozitivno pri štirici pa je to, da bomo šli v globine (učenja, raziskovanja).

Že en teden opažam, da se mi je spremenil okus oz. da si zaželim drugačno vrsto hrane. Ne ustreza mi več hladna, grenka in zelo kisla hrana; hlepim po topli, slani in sladki hrani. Že en teden smo namreč že v hladni zemeljski energiji (druga perioda meseca oktobra), zato je takšen gurmanski obrat tudi energijsko ugoden.

Nič več solat, smutijev in hladnih mislijev! Na vrsti so tople solate, čaji in juhe (enolončnice).

1 komentar:

  1. Dober dan Helena, upam, da ste v redu ...vas in vas blog že zelooo pogrešam.
    Lep pozdrav Eli

    OdgovoriIzbriši