torek, 12. junij 2018

Slaba in dobra orientacija zgradbe

Po navadi nimam težav s tem, da bi v prostem času razmišljala o feng shuiju. Lahko obiščem prijatelje, brez da bi ocenjevala njihovo dom po merilih feng shuija. Lahko pridem v poslovni prostor, pa ga ne analiziram in ne iščem napak.

Sta pa se mi v zadnjem mesecu zgodila dva "zdrsa", ko si nisem mogla pomagati. Izvlekla sem kompas (app na telefonu) in izmerila smeri neba. V obeh primerih se to ni zgodilo spontano, ampak sem dobila nek (nezaveden) dražljaj.

1. Namesto, da bi uživala na terasi, sem se s feng shuijem ukvarjala na zadnjem dopustu v Vrsarju. Bila sem v apartmaju, ki je energijsko neverjetno dober in tudi izredno dobro zaseden. Turisti ga imajo zelo radi. Seveda sem opazila vse, kar spada v t. i. šolo oblik: dostop, položaj na parceli, okna, vrata, postavitev pohištva ... Ni bilo vse idealno, pa je bil apartma vseeno tako finančno uspešen.

Ko sem izmerila smeri neba na osi obraz - hrbet, sem zadovoljno zapredla: seveda, os leži na izredno ugodni smeri. Če še ne veste: v feng shuiju vsak objekt obravnavamo kot človeško telo, zato je tako pomembno, kje ima zgradba (stanovanje) obraz in kje hišo.


2. Tudi včeraj, ko sem bila na kosilu v okolici Novigrada, so me zasrbeli prsti, saj sem intuitivno  čutila, da je z zgradbo nekaj narobe. In res, os obraz - hrbet je na eni izmed najslabših pozicij. Na Tripadvisor sem prebrala zadnje komentarje o restavraciji in stalni obiskovalci so se pritoževali, da hrana ni več tako dobra, kot je bila. Naključje? Ali posledica slabe, postane energije, ki jo ima zgradba že dve leti v periodi 9?

Moj partner me je vprašal, kaj bi svetovala takšni restavraciji. Več bi vedela po analizi, ampak načeloma je treba zelo radikalno spremeniti ponudbo, prostore, način dela ... Predvsem v smislu čiščenja, poenostavljanja, preglednosti. Ker so lastniki te restavracije starejši, bi jim svetovala, naj jo prodajo in uživajo starost.

Vem, vem, tega ne bi nikoli naredili! Bo pa zanimivo opazovati, kaj se bo dogajalo v naslednjih letih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar