petek, 22. junij 2018

Priprave na drugi obisk v zavetišču

Silva, ki koordinira našo iskanje psa v poreškem zavetišču, je predlagala, da se še enkrat oglasiva in preveriva, ali je Lui res pravi kuža za naju. V redu, če tako pravi strokovnjakinja, bova pa šla.

Meni je bilo takoj jasno, da smo z nekim gledanjem, božanjem in igranjem ne moreš preveriti, ali ti pes ustreza. Zato sem začela iskati informacije, kako testirati psa v zavetišču. Testov za mladičke (v leglih) je veliko, za odrasle ali na pol odrasle najdenčke pa jih ni.

Na srečo imam doma že več let knjige od Cesarja Milana. V eni od knjig opisuje, da je ključnega pomena energija psa, šele potem vse ostalo (rasa, spol, starost). Pse razdeli v pet skupin, kjer je npr. počasen mops v prvi in doberman v peti.

Seveda je treba najprej oceniti lastno energijo. Sama bi se dala v tretjo, z občasnimi skoki v četrto (hja, leta se poznajo ...). Zato, po Cesarjevih navodilih potrebujem psa, ki je v tretji skupini in nižje.

Zato bo drugi obisk Luia v zavetišču namenjen predvsem ugotavljanju, koliko energije ima in kako je odporen na stres. Ker bo moj bodoči kuža hodil z mano v službo, bo moral biti psihično stabilen, saj v naše poslovne prihajajo stranke, dostava in pošta ...

Izbrala sem štiri vaje in za eno od njih potrebujem papirnati tulec (od wc papirja). Kot zakleto nimam nobenega. Zato sem svojemu dragemu napisala sporočilo, če ima kakšnega doma. Takole mi je odgovoril:

"Draga, tvoja poraba wc papirja je dovolj visoka, da se bo do sobote našel kakšen tulec 😊."


A res porabim tako veliko wc papirja? No, porabim ga 3 x več kot on, to je res ...Ker sem ženska!!!

P.S.

Če vas danes zebe, kot mene, vam povem, da smo se 1. 7. 2014 tudi že greli s pečko. Pri meni je bila takrat psička Daša, ki je hitro spoznala vse prednosti "električnega ognja". Takole je uživala:


Ni komentarjev:

Objavite komentar