ponedeljek, 28. maj 2018

Začetna bilanca periode 9

Že leto in pol smo v periodi 9 in v njej bomo ostali do 2043. Tole sem napisala pred štirimi leti o tej periodi:

"Števila, ki bodo vladala periodi 9 bodo: 9 (pozna nebeška sekvenca), 2 in 7 (zgodnja nebeška sekvenca). Vsa ta števila, v različnih interpretacijah, predstavljajo element ogenj - to bo vladar periode 9. Ogenj je povezan z inteligenco, intuicijo, pa tudi s fanatizmom in mentalno-čustvenimi izčrpavanji, vse do duševnih bolezni.

Periodo 9 predstavlja triagram Oče (nebo), ki je sestavljen iz treh yang linij, njegov element je kovina, ki jo povezujemo z avtoriteto, modrostjo, pa tudi z agresivnostjo in vojnami. 

Heksagram, ki predstavlja periodo 9 pa je sestavljen iz (spodaj) treh yin linij (mama - Kwan - sever) in (zgoraj) iz treh yang linij (oče - Chien - jug). Energija v tem heksagramu poteka od juga na sever. Je potrebna dodatna razlaga za trenutna dogajanja?

Naj še enkrat opozorim, da je ogenj zelo hiter element, kovina pa zelo oster. Približno si lahko predstavljamo, kaj nas čaka dolgih 27 let od 22. 12. 2016 naprej. Prehod iz ene v drugo periodo se začne seveda že prej, najmanj 3 leta prej, Mark pravi, da do 5 let."V letu 2018 smo torej še v prehodnem triletnem obdobju, po 2020 pa se bo začelo zares. Nočem biti pesimistična, ampak za tole periodo se nam res ne obeta nič dobrega. Z vseh strani opažam znake za to moje sklepanje.

Vedno večji norci se vedno bolj igrajo z orožjem. Številni strokovnjaki napovedujejo, ah kaj, zahtevajo digitalizacijo družbe, ki si je sedaj sploh ne moremo predstavljati. Kar v praksi pomeni še več obremenitev s sevanji (elektrosmogom) in nadzora (preko digitalnih povezav).

Tudi Adrian Kezele že nekaj časa govori, da smo na odločilni točki preloma. On upa, da se da ta prelom zaustaviti, sama pa sem pesimistična. Ni (več) kritične mase ljudi, ki bi to lahko izvedla, vsaj v Evropi ne. Do revolucij bo prišlo drugje, Evropa je stara, zadovoljena s potrošništvom in nekim lažnim standardom. 

Kaj lahko sploh naredimo? Po pravici povedano, ne vem. Mislim, da se moramo z vsemi silami boriti, da ohranimo to, kar imamo. Govorim o svobodi, enakosti, sociali, solidarnosti ... To je naše edino orožje.

Čeprav se bojim, da nam "drugi" tega ne bodo dovoli. Tudi, če bi v Sloveniji vzpostavili socialen sistem, bi nam ga kmalu začeli minirati. Najprej s korenčkom, nato s palico.

Dolgo sem razmišljala, ali naj ta prispevek sploh napišem, ker je tako pesimističen. Vendar pa mislim, da moramo poskusiti in čim dlje živeti kot Človek. Vsaj jaz bom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar