torek, 27. marec 2018

Zakaj je trpljenje dobro

Če vam danes gre vse narobe, če ste štorasti, počasni, nejevoljni ... potem se ne sekirajte. Danes je, po feng shuiju, energijsko dvakratno slab dan. Dan je zato primeren za zelo preprosta, motorično in umsko nezahtevna dela, za branje knjige, sprehod v naravi, klepet.

Nekateri pa imajo bolj resne probleme. To so vsi zajci (tisti, ki imajo v kitajskem koledarju zajca, tudi v dnevu, mesecu ali uri rojstva, ne samo v letu rojstva - najbolj je problematično leto in mesec), ki lansko leto niso naredili svoje naloge.

Za kaj gre:

Vsako kitajsko leto ima svojega vladarja; 180 stopinj nasproti. v zodiaku. leži žival, ki je vladarjeva opozicija.

Lani, v letu 2017 je vladal petelin, opozicija je bil zajec.

Letos, v letu 2018 je vladar pes, opozicija je zmaj. O tem si lahko več preberete v članku Kdo v letu 2018 nujno potrebuje zajca.

Lansko leto je bil zajec v opoziciji, kar praktično pomeni, da je celo leto doživljal "udarce". Imel je možnost, da 

- prečisti zadeve iz preteklosti, 
- se bolje spozna, 
- uredi odnose (privat, službeno),
- ugotovi, kaj bi rad.

Tisti zajci, ki so se raje skrili v svoj brlog in niso naredili domače naloge, imajo v letu 2018 težave. Skrivanje v brloge je naravna in zelo pogosta reakcija zajcev na težave. Osebno poznam kar nekaj zajcev, ki niso izkoristili možnosti za prevetritev svojega življenja in osebnostno rast.

Letos so zajci padli v novo vlogo, saj so naravni prijatelj vladarja leta - psa. Pes bi se rad z njimi igral, pričakuje, da ga bodo podpirali, zabavali, stregli, z njim raziskovali nova obzorja ...

Zajci, ki lansko leto niso naredili domače naloge, letos tega ne zmorejo. Niso pripravljeni na nove dogodivščine, nimajo moči, vse jim gre narobe. Nezadovoljni se sprašujejo, kaj je šlo narobe.

Nauk iz tega: ko ti življenje prinese izzive, jih sprejmi in se jih loti brez strahu. Letos morajo takšne izzive sprejeti vsi zmaji. Ni druge možnosti.

P.S.

Naj samo namignem, da bo aprila za zmaje res hudo. Bom kmalu napisala, kako uspešno preživeti april 2018.


Pazi, zmaj, kaj boš počel (ali ne boš počel) v letu 2018!

Ni komentarjev:

Objavite komentar