nedelja, 28. januar 2018

Kdo v letu 2018 nujno potrebuje zajca

Že dva meseca smo v kitajskem letu 2018, ki mu vlada zemeljski pes. Občutite razliko glede na lani? Vam pes pomaga, ali nagaja?

Letos bodo zelo na udaru vsi, ki so rojeni v letu ali mesecu zmaja (rojeni v letih 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 in v mesecu aprilu, od približno 5. 4. do 6. 5.).

Zakaj?

V letu 2018 vlada pes, točno nasproti njemu v kitajskem zodiaku leži zmaj. Pes je vladar (Grande Duke), zmaj leži v njegovi "senci". Legenda sicer pravi, da je Buda določil, katera žival bo vladala v katerem letu, vendar je ta položaj vezan na planet Jupiter.

Zmaj je v letu 2018 v senci psa

Biti v senci vladarja ni lahko, kar še posebej velja za močne živali. Zmaj je ena izmed najmočnejših živali v kitajskem koledarju, zato bo težko "ležala" v senci psa. Težave bodo velike.

Da se razumemo: težava ni v psu, ampak zmaju, ki bo v letu 2018 moram biti ... manjši, na drugem mestu, ponižen. Uf, bo težko.

V senci vladarja je energija preveč yin (pasivna, hladna, nezdrava). Zmaj, aktivna in močna žival, že ne bo želela biti v takšnem depresivnem okolju. Želel bo na sonce! Želel bo odriniti senco, kar bo zelo razdražilo psa, vladarja leta 2018.

Tudi psu ne smemo zameriti, da bo renčal, lajal in grizel, ker bo zmaj želel zapustiti odmerjeni prostor. Celih 11 let je čakal, da ponovno zasede prestol. Pravila so znana, zato jih bo zmaj upravičeno dobil po prstih ... eee krempljih.

Kako rešiti situacijo?

Na pomoč pokličemo posrednika in sicer zajca. Pes in zajec sta naravna prijatelja. Če se bosta igrala in zabavala, bo pes "pozabil", da zmaj kuka izza sence in ga vznemirja. V praksi to pomeni, da vsi zgoraj omenjeni zmaji (leto, mesec rojstva) potrebujejo zajca. Lahko ga nosijo okrog pasu na rdečem traku ali pa si nabavijo žadasto figurico zajca in jo nosijo pri sebi (v žepu).

Ne vem, ali pomagajo sličice zajca na ekranu ali plišaste igračke. Mi bomo to preizkusili, saj sem v kitajskem horoskopu vseh treh zaposlenih našla zmaja. Nabavila sem plišaste zajčke, ki jih pridno božamo, vlečemo za ušesa (v stresu), se z njimi pogovarjamo in še kaj. Malo za šalo, malo za res. Mogoče pa bo pomagalo ...


Zajčki na delovnem mestu, ki bodo varovali naše zmaje v letu 2018

Iz zgornje analize, ki se po kitajsko imenuje Tai Sui ali Grande Duke, določimo tudi neugodne smeri za potovanje. Ne smemo potovati v smeri velikega vladarja in njegove sence. O tem sem že pisala: Kam potovati v letu 2018.


6 komentarjev:

  1. Prekrasno, zelo mi je všeč :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Adijo, a tale zmaj velja le za tiste rojene v letu zmaja ali tudi za nas vsakodnevne "zmaje" (hihihi). Uživam ob prebiranju teh napovedi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahaha ... Ne, tokrat se ne zanesemo na občutke, ampak na izračune. Mogoče pa imate zmaja v mesecu, dnevu ali uri rojstva. Obstajajo brezplačni programi za izdelavo kitajskih horoskopov. So sicer pogosto nenatančni, ampak za prvi pogled bodo dobri. Poglejte na internetu.

      Izbriši
  3. In kateri so dnevi in ure rojstva v znamenju zmaja.
    Vse dobro.
    Pozdrav, Irena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vsak dvanajsti dan v letu je v znamenju zmaja - zato je treba poiskati kakšen brezplačni program za kitajski horoskop, mesec je april (cca. 5. 4. do 5. 5.), ura pa 7.00 do 9.00.

      Izbriši