ponedeljek, 13. november 2017

Jesenske rožice v novembru

Ko tole pišem, naš murgelski vrt, kjer delamo, prekriva več centimetrov mokrega snega. Kot da bi slutila, kaj nas čaka, sem se včeraj po vrtu odpravila s fotoaparatom in poslikala stanje. Nisem mogla nehati - tako fotogenične so jesenske rožice. Zanalašč sem dokumentirala tudi "umirajoče" rastline, saj je tudi to del narave. Tako, dragi roželjubci, sprehodite se med našimi rožicami in uživajte tudi vi:


Rumene viseče mačehe so potrojile svojo velikost. Že sedaj so lepe, kaj bo šele spomladi, ko se bodo oblikovale v rumene kaskade.Takole se obarva zeleno listni ruj.


Največja skleda je posajena načrtno, tri manjše v ozadju pa iz "ostankov" - rožic, ki sem jih preveč kupila, ali pa so ostale od lanske sezone.To pa je zasaditev pred mojim oknom. Ker je pod streho, me bo celo zimo razveseljevala.

Takšno barvno veselje pa imamo pred hišo. 
Žabec se skriva med hostami. Čeprav je pod streho, bo šel prezimovat v vrtno lopo.Krizanteme kraljujejo na mizi. Upam, da bodo še dolgo kljubovale mrazu ...


Ker mi še ni bilo dovolj, sem se lotila fotografiranja detajlov.
Ugotovila sem, da te hebe ne smem posaditi na pred padavinami nezaščiteno mesto, ker zgnijejo.

Trije v vrsto
Šaši so v jesensko-zimskih zasaditvah skoraj nepogrešljivi.


Za konec pa rdeče listni ruj, ki sem ga osvetlila z bliskavico.

3 komentarji:

 1. Prekrasno, zelo mi je všeč, prav vse, kar imate posajeno !

  OdgovoriIzbriši
 2. Pravljično. Sem napasla oči in nahranila dušo.
  Ruth bi bila ponosna na vas.

  OdgovoriIzbriši
 3. Zares čudovito urejeno in spedenano, mi je zelo všeč. Lepo je imeti barvit vrt v vseh letnih časih, čeprav to terja kar nekaj časa in €, ampak je vredno.

  OdgovoriIzbriši