sobota, 14. oktober 2017

Za kaj vse smo lahko hvaležni?

Mesec oktober je mesec  žetve, saj pospravljamo še zadnje pridelke iz narave. Naši predniki so ga povezali s hvaležnostjo, saj so se zavedali, kako malo vpliva imajo na vreme in na pridelek. Bili so hvaležni za vsak pridelek, ki jim bo pomagal preživeti zimo.

Mislim, da smo ljudje danes premalo hvaležni. Ne bom razpravljala, zakaj je tako. Je pa življenje brez hvaležnosti dosti težje. Sama se zelo zavedam, kako dobro mi gre in sem hvaležna za vse darove, ki mi jih življenje prinaša.

Ko opazujem nehvaležneže, še posebej mlade ljudi, me mika, da bi jih ugrabila, posadila v letalo in odvrgla v revni afriški vasi. Naj tam ostanejo eno leto in se naučijo hvaležnosti, saj se je tukaj, kjer imajo vse, ne bodo.

Za kaj smo lahko hvaležni?


  • Zahvali se za nekaj, kar je na tebi ali v tebi še posebej pozitivnega, prijetnega, ljubečega.
  • Zahvali se za dogodek ali gesto, ki se ti je zgodila ta teden doma ali v službi.
  • Zahvali se človeku, ki si zasluži tvojo globoko hvaležnost.


Pomaga tudi pisanje "dnevnika". Vsak dan napišemo, kaj nas je naredilo hvaležne. Na ta način bomo dosti bolj pozorni na življenje okrog nas, predvsem pa bomo imeli (v slabih časih) sezname, ki nas bodo razvedrili in naredili optimistične. Še posebej ljudje z depresijo bi morali pisati dnevnik hvaležnosti.

Sama sem danes hvaležna za sončno vreme, dober (brezglutenski) kruh in odgovor, ki mi ga je napisal moj dragi.


1 komentar: