sobota, 8. april 2017

Razkisanje telesa s kromprijem

Ko smo v našem podjetju že pred 12 leti govorili o zakisanosti telesa, smo bili velikokrat nerazumljeni. Sedaj pa opažam, da se o zakisanosti veliko govori - čeprav velikokrat narobe. Zatakne se že pri določanju, koliko smo zakisanosti, da o razkisanju telesa ne govorim.

Zdravilec Rene Gräber je na svoji strani objavil zanimiv članek, kako razkisati telo. Naša priporočila so bolj radikalna, ker po navadi k nam prihajajo ljudje z močno zakisanostjo. Gräber pa priporoča zanimivo kuro, ko še nismo močno zakisani.

Kako si izmerimo zakisanost, pa si lahko preberete tukaj. Naj vas še enkrat opozorim, da si je treba meriti zakisanost VEČ DNI. Ena sama izmerjena vrednost urina NIČ NE POVE o stanju zakisanosti.

Če smo blago zakisani, enkrat na teden izvedemo "bazičen" dan s krompirjem. Navodila so takšna:

1. Ne jemo nobenih živil živalskega izvora, sladkorja in OH - razen krompirja.

2. Zjutraj: kos sadja (surovega ali dušenega).

3. Kosilo: 400 g v oblicah kuhanega krompirja, bazična zelenjava (zelena, korenje, koromač ...) ali zelena solata. Lahko dodamo zelišča.

4. Večerja: 200 g pečenega krompirja.

5. Čez dan pijemo 2 - 3 litra vode; dovoljen tudi zeleni čaj.

6. Maščobe za pripravo obrokov so dovoljene, solimo zelo malo.


Krompir je rahlo bazičen (ker vsebuje minerale)

7. Enkrat na teden si pripravimo kopel celega telesa z bazičnimi solmi. Kako jo naredimo, si preberite tukaj.

8. Zvečer zdravilec priporoča, da vsak večer vzamemo Bazični prašek za vezanje kislin, ki se izločijo ponoči: 1 čajna žlička praška in 2- 3 dl vode.

Če smo srednje zakisani, priporoča na teden dva bazična dneva s krompirjem in dve bazični kopeli z mineralnimi snovmi.

Meni se zdi takšen krompirjev dan zelo zanimiv, zato ga bom naslednji teden preizkusila. Krompir je rahlo bazičen, dobrega okusa, nasiten in še veliko možnosti za kulinarične kombinacije nudi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar