petek, 3. februar 2017

Slabost in vrtoglavica pri razstrupljanju

Pravkar sem po e-pošti odgovorila na vprašanje gospe, ki je začela z razstrupljanjem težkih kovin. Slovenci imamo v telesu ogromno težkih kovin, ker so nekateri deli države izredno močno onesnaženi z živim srebrom, svincem, aluminijem ... in ker smo desetletja zobe popravljali z amalgamom. Tudi, če si amalgamske zalivke odstranimo, težke kovine ostanejo v telesu in jih je potrebno s posebnimi snovmi in postopki spraviti iz telesa.

Zakaj? Ker v evolucijskem razvoju človeka ni bilo obremenitev s težkimi kovinami, zato telo ni razvilo samo-mehanizmov za odstranjevanje težkih kovin.

V grobem poznamo tri možnosti za razstrupljanje težkih kovin:

1. Z algami klorela, čemaževo in koriandrovo tinkturo (ves postopek je opisan na www.avita.si - uporabite iskalnik). Ta postopek je primeren za tiste, ki niso močno zastrupljeni, ki so dovolj zdravi, da počasi razstrupljajo.

2. S kapsulami in svečkami DMSA in EDTA. Ko smo zaradi težkih kovin že srednje bolni, ko si ne moremo privoščiti počasnejšega razstrupljanja. Potrebne so predpriprave in svetovanje dobrega terapevta.

3. Infuzije s DMSA, ADTA in DMPS. Takšno razstrupljanje je se seveda najbolj intenzivno in v nekaterih primerih edno primerno (ko ti Matilda že maha s koso ...).

Gospa iz uvoda se je odločila za razstrupljanje z algami in tinkturami. Tri tedne je jemala alge, potem pa začela s čemaževo tinkturo. Že pri dozi 5 x 3 kapljice je dobila velike težave z vrtoglavico in slabostjo. Zanimalo jo je, kaj se dogaja in kaj lahko naredi.

Moj odgovor je bil:

 Nič "posebnega" se ni zgodilo, samo telo vam sporoča, da še ni pripravljeno na razstrupljanje s čemaževo tinkturo. Na razpolago imate več možnosti – vi se morate odločiti, katero izbrati, ker ne poznam vašega celostnega zdravstvenega stanja. Še to: mi priporočamo jemanje alg najmanj 2 meseca. Dva tedna je odločno premalo – mi takšnih navodil nimamo.

1. Še 1 mesec jemljete alge klorela. Upam, da ste jemali alge, ki jih mi prodajamo. Če niste, potem so lahko alge vsebovale težke kovine iz gojišč (pridejo z dežjem, podtalnico …) in ste se samo dodatno razstrupljali. Upam tudi, da ste jemali selen in da ste tudi drugače dovolj preskrbljeni z minerali. Če niste, lahko pride pri jemanju tinktur do težav. Telo potrebuje za razstrupljanje veliko mineralov.

2. Nadaljujete z jemanjem čemaževe tinkture, vendar z nižjo dozo, npr. 3 x 3 kapljice.

3. Nadaljujete z jemanjem 3 x 5 kapljic in počakate, da težave prenehajo (bodo čez nekaj dni, lahko tudi čez teden). Ampak, ker ste samo 3 tedne jemali alge, vam to varianto odločno odsvetujem.

Slabost in vrtoglavica sta značilna znaka za intenzivno razstrupljanje, ko je strupov več, kot jih telo lahko izloči. Pomaga pitje vode, v vašem primeru pa daljše predpriprave z algami klorela.

-------

Če imate težave s težkimi kovinami, je odločilnega pomena, da:

1. Natančno preberete navodila za razstrupljanje. Težke kovine močno vplivajo na spomin in koncentracijo, tudi vid, zato se velikokrat zgodijo napake (napačne doze, nepravilen postopek).

2. Si za razstrupljanje priskrbite zanesljive, preizkušene izdelke (v odgovoru sem omenila onesnažene alge - eko certifikat ni garancija za to, da v algah ni težkih kovin), da si ne delamo dodatne škode.

Še nekaj je pomembno: predpriprave. Telo mora biti dobro napolnjeno z minerali, posebej še selenom. To je pa velikokrat korak, ki ga radi zanemarimo, zato je razstrupljanje manj uspešno, dolgotrajnejše, lahko si naredimo dodatno škodo na organih, tkivi, živčevju.

5 komentarjev:

  1. Ampak kako pa vemo kdaj smo zastrupljeni s težkimi kovinami in kdaj smo se razstrupili? Konec leta sem gledala zanimivo oddajo na to temo in kot se spomnim je bilo rečeno, da se težkih kovin ne da odstranit iz telesa. Problem je, ker se nabirajo v možganih od koder se jih ne da spravit. Posledice so bolezni kot npr. demenca, ki nastopi desetletja prej, preden bi sicer.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Težke kovine se da odstraniti iz telesa, vsaj večino. Imela sem 14 amalgamski zalivk, po protokolu, ki ga priporoča Dominik Golenhofen, se mi je izboljšal vid, boljše spim, imam več energije, tudi spomin predvsem kratkoročni je boljši. To zimo sploh nisem bila bolna. Je pa res, da gre za zadevo, ki je primerna samo za disciplinirane ljudi, ker je drugače lahko narejeno več škode kot koristi. V času od odstranjevanja zalivk pa do končanja razstrupljanja s koriandrom, sem imela hudo gnojno vnetje ušes, nekaj časa sem potem slabše slišala, vnetje desne rame, huda utrujenost,... Ko je bilo hudo, sem zmanjšala količino čemaža, oziroma koriandra, klorelo sem vestno jemala ves čas razstrupljanja.
      Z zdravniki uradne medicine se o tem nima smisla pogovarjati, meni so se smejali, da vnetje ušes pa že ne more biti zaradi odstranjevanja zalivk.

      Izbriši
  2. Saša, upam, da vam je gospa odgovorila na vse vaše dileme. Težke kovine se da odstraniti iz telesa. Ne 100%, ampak skoraj 100%. LP

    OdgovoriIzbriši
  3. Pri menjavi amagaski plomb za bele sem tudi jaz jemala alge (sicer ene druge, je bilo to že pred xx leti), so že takrat priporočali, ker alge vežejo vso "svinjarijo" nase. Še vedno pa sem skeptična do takih stvari, ker enostavno se ne da preverit ?!? ali alge in podobno res deluje ali ne.
    Sem pa imela vsakoletno vnetje sinusov dokler mi zoba ni odstranil (po temeljitem razgovoru) in je sedaj mir. Menda pa tudi srčnih opracije ne delajo, če niso zobje bp.Tole o zobeh je zanimiva tema...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Seveda se da preveriti, ali alge (in druge snovi) delujejo. Moj bivši mož Dominik Golenhofen je imel o tem predavanje. Pokazal je primere svojih pacientov, obstaja pa tudi druga literatura o razstrupljanju težkih kovin. V Nemčiji so klinike, ki so specializirane za okoljske strupe.

      Izbriši