nedelja, 18. september 2016

Kdo pometa v brežiškem muzeju?

Nagradna igra vam je, kot sem predvidevala, delala kar nekaj težav. Kljub temu, da Brežice niso daleč, sem prvič obiskala to mesto in si ogledala njihov muzej. Mesto mi ni bilo všeč, muzej pa.

Tukaj je nekaj fotografij, ki vas bodo mogoče spodbudile, da se odpravite v "Toporišičevo" mesto. Dolgo časa sem mislila, da je za dobro poznavanje slovenskega jezika v Brežicah "kriv" feng shui osnovne šole. Poznam namreč kar nekaj Brežičanov, ki niso slovenisti, pa vseeno obvladajo slovnico, pisanje, govorjenje - prav izstopajo s svojim znanjem.

Za njihovo znanje pa ni zaslužen feng shui (mogoče je, ne vem), ampak profesor Toporišič, ki je bil doma v Brežicah.



Begonije Zmajeva krila so se izredno dobro uveljavile, ne samo v koritih na domačem oknu, tudi za poslovne zgradbe. Letos sem jih videla povsod, od Avstrije do Dalmacije. Tudi v Brežicah jih je nekaj. Odporne so na škodljivce, so skromne rožice, ki neumorno cvetijo in dokaj dobro prenašajo vročino. Veste, kaj je njihova edina slaba lastnost?


Nič kaj ugleden vstop v Posavski muzej Brežice. 


Na dvorišču pa veliko presenečenje - množica begonij Zmajeva krila.


Kakšne probleme povzročajo? Veliko pometanja ...



Dvorana je res lepa, kar nekaj minut sem iz ležalnika občudovala poslikave. Ker sem želela preizkusiti akustiko, sem tudi zapela nekaj tonov. Fantastična akustika!!!



Pot sem nadaljevala do Kostanjevice na Krki. Šele doma sem ugotovila, kakšen odsev sem ujela v oknu. Res žalosten okras - žive rožice in uničeno ostrešje.


Bi si upali supati po Krki?



Nedeljski izlet se je končal v Forma vivi. Bilo je prevroče za podroben ogled skulptur, zato sem se samo malo sprehodila po okolici. Lačen želodček me je opominjal, da je čas za kosilo. Bila sem v kao domači gostilni, ki pa me je zelo razočarala s slabim praženim krompirjem. In slabim vinom. 

2 komentarja:

  1. Lepo vas je brati,kljub pometanju imam vsako sezono vsaj tri zmajeva krila:)Krasne rožice!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimiv izlet. Poln... vsega po malem :)

    OdgovoriIzbriši