petek, 5. avgust 2016

Zakaj berem

Ljudje smo verjetno tudi pri branju knjig razdeljeni po Parettovem pravilu: 20 % nas bere, 80 % pa ne. Meni, veliki knjigoljubki, so ljudje, ki ne berejo malo sumljivi. Kje dobijo potrebno znanje za življenje? Glavna prednost tega, da beremo, je ravno ta, da se iz zgodb naučimo in ne ponavljamo napak, ki so jih delali že drugi.

Danes zjutraj me je v pisarni pričakal paket s knjigami. Jupiiii!!! Ni boljšega občutka, ko iz škatle jemljem knjige in jih prvič prelistam.

Tokrat so prišle knjige, ki jih lahko brez zadržkov imenujem "jagodni izbor". Dve fantastični knjigi o hipersenzibilnosti, šest knjig o izčrpanosti oziroma nadledvični žlezi (in ostalih hormonih), velika knjiga o mitohondrijih in še večja o hranilnih snoveh.Na koncu pa poslastica: Rakave celice ne marajo malin (Krebszellen mögen keine Himbeeren).

Imam pa veliko dilemo: katere knjige se naj najprej lotim? Glede na moje stanje, bom začela z eno "hormonsko". Ali pa o hipersenzibilnosti? Hmmm ....


Moj knjižni jagodni izbor za to poletje (in jesen)

Odkar sem naredila test o hipersenzibilnosti in zbrala 230 od 300 možnih točk, me ta tema zelo zanima. Anne Heintze je napisala dobro knjigo (ker je sama hipersenzibilna, dela pa tudi kot svetovalka) "Na različne načine drugačni". Hipersenzibilni smo kot barvaste žirafe ... Tudi Luca Rohleder v knjigi "Poklicanost za hipersenzibilne" piše o tanki črti med genialnostjo in psihičnim zlomom.

Zakaj berem? Ker sem radovedna!

P.S.
Popravek: knjiga, ki sem jo naročila (od Anne Heitze), govori o multitalentih (skener osebnostih) in ne o hipersenzibilnosti. O tej temi piše v knjigi "Nenavadno normalni" (Außergewöhnlich normal).

5 komentarjev:

  1. Ker ste radovedni... Tako dobro zveni. Kot prispevek. Branje je kot hrana, a ne?!
    Zanimiv izbor knjig. Katere se lotit? Težka. Sama ravno zato naročam ali kupim vedno znova po eno:)
    Veliko užitka pri branju

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole o hipersenzibilnosti zna biti zanimivo, zelo zelo ... Veliko užitkov pri branju!

    OdgovoriIzbriši
  3. A je tale knjga o hipersenzibilnost prevedena v slovenski jezik? Tidi sama sem v stanju napol izgorelosti, pa bi ke zanimali ti naslovi, ampka žal ne znam nemško.

    OdgovoriIzbriši
  4. Na žalost berem knjige samo v nemščini - ker se angleščine nikoli nisem učila. Malo sem pobrskala in omenjajo angleško avtorico dr. Elaine N. Aron. Poglejte, je napisala veliko knjig o hipersenzibilnosti (kratica HSP).
    O izgorelosti pa je na spletu veliko informacij.

    OdgovoriIzbriši