četrtek, 25. avgust 2016

Neobdelana reportaža iz Bovca

Za podaljšani avgustovski vikend je bil načrt potovanja takšen:

Ljubljana - Kranjska gora - Mangart (nekateri) - Log pod Mangartom (pica in pivo) - Bovec - po treh dneh domov čez Idrijo (žlikrofi).

S sabo sem imela dva fotoaparata, zato se je na računalniku našla zanimiva zbirka fotografij. Objavljam jih, skoraj vse so neobdelane, narejene brez fitrov ali drugih pripomočkov - kot vedno ...


Malo drugačen hotel Dobra vila v Bovcu. Kaj je posebnega? Vse rožice so v beli barvi, tako zunaj, kot notri. Vse rožice so v odličnem stanju in zelo premišljeno postavljene! Ne, nimajo vrtnarja, vse naredijo sami, je povedal šef. Imajo eno najlepših teras za zajtrke, za večerjo pa samo en meni, baje je hrana odlična. Kuharjeva žena, Japonka, dela malo drugačne marmelade, ki so odlične. In ne, nisem prenočevala v tem hotelu.Temu špičastemu hribu se (baje) reče Svinjak. Baje zato, ker jaz ne vem, ali se res tako imenuje. 


Sotočje Koritnice in SočeSoča je idealna manekenka, ki lepo koketira s fotoaparatom. 
Še vedno mi je uganka, zakaj je tale nemški kajakaš veslal po strugi navzgor. Jaz sem ga čakala, da bi se obrnil v levo in mi poziral v zlatem rezu z rdečim kajakom. 


Idealno mesto za kopanje, vstop v vodo, poležavanje - Čezsoča


Koliko veselja so imeli tile! Sem že omenila, da je imela voda 12 stopinj?Tega zlatega prinašalca mrzla voda ni motila. Z veliko zagnanostjo je iz Soče aportiral velike kamne.


Sočo počasi zapuščajo sončni žarki in postane mehka ...


Ko sem pred potovanjem raziskovala kulinarično ponudbo v Bovcu in Kobaridu, sem ugotovila, da se vsi pritožujejo nad nestalnostjo: enkrat je lahko v isti gostilni dobro, drugič zanič. Ker sem na vsaki lokaciji jedla samo enkrat, tega ne morem potrditi. Lahko pa rečem, da kulinarična ponudba v Posočju zelo, zelo šepa.


Slap Virje


Je voda nižje po toku Soče drugačna? Niti ne, mogoče samo kakšno stopinjo toplejša.


In seveda bom reportažo končala s travicami !

8 komentarjev:

 1. Simpatična reportaža z zanimivimi poudarki :)
  Tisti hrib se resnično imenuje Svinjak - in ko greš prvič gor ti postane jasno zakaj ;) Domačini mu pravijo tudi Bavški Matterhorn.
  Veslanje proti toku pa je neke vrste fitness za tiste, ki zadevo obvladajo.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala, Saša za dodatno razlago. Zdaj vem, da bom Svinjak gledala samo od spodaj. Še vedno pa ne razumem povezave med imenom in njegovo obliko. A je tako strm, naporen za hojo, da ves čas preklinjaš in "svinjaš"?

   Izbriši
  2. Drugačne razlage kot te, do katere si prišla tudi sama, jaz nisem zasledila. Preklinjala sem pa ;)

   Izbriši
 2. Lepo. Za ustavit čas... in ponovit:)

  OdgovoriIzbriši
 3. Se mi kar milo stori, ko vidim te slike. Obožujem Posočje!
  Kulinariča ponudba? Da vas ne sliši Ana Roš :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Seveda sem nameravala iti jest k Ani Roš v Hišo Franko! Ampak ...! Nudi samo menije, nič več posamičnih jedi, kar je zame, kot alergika misija nemogoče. Tudi na njihovi spletni strani piše: "Vsaka nepotrebna dieta kuharju otežuje njegovo delo. Zato razen za zares bolne: sprostite se in uživajte!"

   Izbriši
 4. Res lepe slike. Mogoče škoda, da niso malce obdelane, saj sonce dela močne sence, ampak poleti tako je.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Smo še eni "foto-dinozavri", ki ne fotografiramo v RAW. v JPG nimaš kaj dosti za popravljati, če je prežgano in trde sence.
   Zato sem s sabo vzela kompaktni fotoaparat, ker imajo manjša tipala in "prenesejo" več sonca. Ampak, moj je očitno že preveč dober in ga je veliko svetlobe motilo.

   Izbriši