petek, 29. julij 2016

Ko je ljubezen boljša od meča

Ob 7.10 me je poklicala mama in čestitala za rojstni dan. Pa ravno ona bi morala vedeti, da sem se danes, pred XY leti, rodila šele ob 7.30!!!

Zjutraj sem premišljevala, kako naj preživim dan. Naj se zakopljem v delo, da bom pozabila na visoko številko, ki jo praznujem? Ali naj grem v drugo skrajnost ter dan preživim "razvratno"?

Po kavici sem se odločila za kompromis: najprej bom malo delala, potem pa šla razvratu nasproti. Ne bodite preveč nevoščljivi, samo avto bom odpeljala v avtopralnico ... Medtem, ko ga bodo čistili, si bom privoščila manikuro.

No, vsaj takšen je moj načrt. Želela sem ga uresničiti že včeraj, pa je bil Mercator center v Šiški popolnoma poln. Nisem dobila parkirnega mesta, v avtopralnici pa so pravkar menjavali krtače. Naj mi nekdo razloži, kaj se dogaja. V četrtek ob 11. uri, med počitnicami, je parkirišče polno??? Če bo še kdo jamral, da nam slabo gre, ga bom po riti.

Ja, odrasle je še dovoljeno telesno kaznovati, otrok pa ne več. Da se razumemo, sem absolutno proti telesnemu kaznovanje, vendar je včasih boljša ena na rit kot pa psihično maltretiranje in spolna zloraba. Na žalost moramo z zakoni urejati to, kar je samo po sebi umevno: da imamo otroke za to, da jih imamo radi.

Mislim pa, da se problematike lotevamo na čisto napačnem koncu. Vzrok za napačne prijeme pri vzgoji otrok je namreč ta, da bodoče starše nihče ne uči, kako vzgajati otroke. Ponavljajo vzorce, ki so se jih naučili od svojih staršev, ti pa niso najboljši.

Zopet sem z mislimi nekaj odtavala ... Še en znak, da se staram. Groza.

Lansko leto sem si za rojstni dan zaželela:

- moškega,
- psa,
- rožice.

Letošnja bilanca je takšna:

- moškega imam,
- rožice tudi, čeprav kakšna dodatna nič ne škodi,
- ostane samo še pes.

Ker se je psička Daša odselila na drugi konec mesta, baje samo začasno, se bom morala drugače znajti in božati dlake koga drugega.

Je pa ljubezen zelo širok pojem. Včeraj sem v znani gostilni na Viču jedla mešano solato in pražen krompir. Iz kuhinje so mi z veliko ljubezni poslali slabo očiščeno zeleno solato. Ljubezen sem jim vrnila takole:


Natakarici sem rekla, da naj krožnik z mojimi ljubezenskimi pozdravi odnese v kuhinjo in da kuharjem želim dober tek. Nad mojo idejo je bila zelo navdušena. Ljubezen je pač boljša od meča.

4 komentarji:

 1. Vse najlepše vam želim.In psa obvezno, seveda.
  Beba

  OdgovoriIzbriši
 2. Vse najboljše! Vidim, da sva dva dni narazen in x let :)

  No, vaša natakarica je vsaj imela smisel za humor. Ko sem sama dobila hrošča v solati, na morju in jih vprašala, če je to hišna specialiteta, so me samo zabodeno gledali :)

  lp Hel1

  OdgovoriIzbriši
 3. Naj se vam za rojstni dan izpolni še ena želja.
  Vse najboljše.
  Andreja

  OdgovoriIzbriši
 4. Helena, z zamudo, a vendar... VSE NAJBOLJŠE OB VAŠEM PRAZNIKU. Ja, nič, še psa :)
  Si bom zapomnila... sem dan pred vami in sem uživala med ledeniškimi potoki in gorami. Sem kar pozabila prišteti leta:)

  OdgovoriIzbriši