torek, 14. junij 2016

Moker ognjeni konj in druge novice

Sedim v močvirju - in zmrzujem. Najprej sem mislila, da sem pač preveč (temperaturno) razvajena. Ko pa sem pogledala na termometer v svoji pisarni, mi je bilo jasno: 19,8 stopinje. Meni pri tem "mrazu" ni prijetno sedeti za pisalno mizo. Pa vam?

Junij je v feng shuiju najbolj yang (aktiven) mesec. Vlada mu ognjeni konj, ki letos tako zmrzuje kot jaz. Deževno vreme namreč pošteno hladi ogenj in najbolj yang energija ne more pokazati svoje moči. No, tudi po tem filozofskem razmišljanju se temperatura v pisarni ni dvignila, zato mi ostane drugega kot to, da si prižgem gretje.

Druge novice so, na kratko, takšne:

1. Psička Daša se je iz moje bližine preselila na drug konec mesta. Včeraj sem jo pazila, da je pri selitvi ne bi pohodili. Lepo sva se imeli, ni kaj. Dobila je tri slastne obroke, pa še repete za domov. Šli sva na izlet (= s sabo sem jo vzela na svetovanje), sprehod, se lovili in cartali (na postelji).

2. V trgovini Avita delamo s polno paro. Še nekaj novih izdelkov bomo vzeli v program, predvsem antioksidante. Tej temi se bomo podrobneje posvetili v juliju in avgustu (predvsem na facebooku, zato nas hitro všečkajte ...). Več kot berem o antioksidantih, bolj me skrbi. A poleg vseh teh ukrepov še vedno premalo naredim za svoje zdravje? Očitno!

3. Malo sem zaskrbljena tudi zaradi svojega okusa. Mislim na kulturni okus. Pregledala sem program Ljubljanskega festivala - in nisem našla enega koncerta, ki bi me privlačil. Groza! Pregledala sem tudi prireditve junijskega Festivala v Ljubljani - nič mi ni bilo všeč. Kaj se dogaja z mano? Sem preveč zahtevna, razvajena? Verjetno ...

4. Rožice v murgelskem atriju zelo lepo uspevajo. Poleg standardnih napadov štriglic, so se pojavile uši, kar je pri tem vremenu bilo za pričakovati. Zaenkrat še ni plesni, te me najbolj skrbijo, saj je treba poseči po dokaj strupenih pripravkih.


Iz tega motiva sem morala narediti nekaj "nenavadnega", da se ne bi opazile od štriglic pogrizenih kopriv. 


Vodenke impatiens so ene izmed rožic, ki jim tole "angleško" vreme kar ustreza. Zelo sem vesela, da sem jih kupila, s svojo belo barvo naredijo zasaditve elegantne in lahkotne.


Čeprav so izpostavljene dežju, rožice v teh loncih dobro uspevajo. Zelo sem ponosna, da mi je uspelo izbrati takšne rožice z rumenimi cvetovi, ki so barvno skladne. Ruth je zelo pazila, da ni kombinirala hladne rumene s toplo rumeno. 


Kasija je zelo hitro zacvetela in začenja ekspanzijo v vse smeri. Sadike sem posadila tako, da bodo imele dovolj prostora (in smetile predvsem na travo ...).


Najnovejša pridobitev: paradižnik. Morala sem ga kupiti, tako simpatičen mi je bil. Ali bo kaj obrodil? Hja ...


Abutioni tudi lepo rastejo, s tem, da ima rumen več cvetov kot rdeč. Verjetno bo v vročini ravno obratno.


Pijavčnica je ena izmed mojih priljubljenih strukturnih rastlin. Če ima dovolj prostora, se lepo razvije in osveži zasaditve s svojo svetlo zeleno barvo.


Smilj je tudi vsestransko uporabna strukturna rastlina. Vedno sem v dilemi, ali ga naj obrezujem, ali ne. Najkasneje v drugi polovici julija bom morala uporabiti škarje, preveč bujno raste.


Močna, ognjena kombinacija, ki jo omilijo nežni cvetovi mlečka. V ozadju se skrivajo milijon zvončkov (rumeni), ki barvno povežejo temne in bele odtenke.


Pogled, v katerem uživa kolegica Maja, ko pogleda skozi okno pisarne. Ni slabo, še celo jaz ji zavidam!

8 komentarjev:

 1. Čisto šokirana ... na podlagi lanskega vremena sem kupila dve oljki. Mičkeni zadevi, za v lonec na balkonu. Zdaj se mi tako smilita, da sem ju prinesla noter. Lani bi bili mislili, da sta na nemškem Sredozemlju, letos pa ... v Skandinaviji. Severno od polarnega kroga ali kaj. Srce boli. :-)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Če so rastlinice majhne, se tudi meni smilijo. Saj bo kmalu bolje.

   Izbriši
 2. Kljub vremenu cvetoče novičke:)
  Ah, meni pa se tale dež tako prileže... ne glede na junij. Je tudi z mano nekaj narobe?!:):):)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To lahko pomeni:
   - da imate v sebi veliko energije ognja
   - do močno potrebujete energijo vode

   Ali oboje. Z vami seveda ni nič narobe!

   Izbriši
  2. Uh, sem si oddahnila. Hvala.
   Lep dan.

   Izbriši
 3. To pa bo pridelek (paradajzek), so že lepi plodovi. Rož'ce pa tudi lepo kažejo.

  Vas malo podražim? :). Moja koka zopet zaseda - 3 jajčka. Je čisto zmešana. Komaj mladež odfrči, je že nova produkcija. Vsako rundo po štiri. Menda je to že 4. runda, ne sledim več :)

  lp Hel1

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Soimenjakinja, s kosi pa me letos raje ne dražite. Naši kosi so si spletni gnezdo, zvalili jajca - potem pa ni bilo nič. No, vsaj vi boste poskrbeli za naraščaj.

   Izbriši
 4. Vse skupaj mi je sumljivo. Ne vem koliko jih sploh preživi, bi prej rekla, da so hrana plenilcem. Revčki. Verjetno zato taka hiperprodukcija. Upam, da je to zadnja runda. Če bo pa še katera, bom pa tiho :)

  lp Hel1

  OdgovoriIzbriši