četrtek, 12. maj 2016

Motena majska puberteta

Mislim, da tudi tisti, ki se ne menijo kaj dosti za vreme, počasi ugotavljajo, da je vreme čudno. Preveč hladno in preveč mokro. Gledam tistih nekaj sadik, ki so na varnem, pod streho čakajo, da jih posadim. Bodo preživele? Odločila sem se, da bom z nakupom ostalih rožič še počakala, saj jih ne želim mučiti na mrazu.

Če še niste opazili, smo v fazi retrogradnega Merkurja. Muči me srednje močno, vendar opažam, da nisem tista prava, počutim se, kot bi bila decentrirana (razštelana). Zato potrpežljivo čakam 22. 5., da se Merkur obrne v pravo smer.

Zopet sem dobila zelo zanimive feng shui projekte. Ne morem govoriti o podrobnostih, vendar je vsak projekt zgodba zase. Zelo uživam pri tem delu, najbolj takrat, ko mi "uspe" pogruntati objekt. Tega niti ne znam nazorno pojasniti, ampak gre za to, da s pomočjo metod, ki jih imamo v feng shuiju, analiziram situacijo in te rezultate pravilno interpretiram.

Včasih se tema objekta (hiše, stanovanja, poslovne zgradbe) zelo hitro odkrije. Včasih pa moram globoko iskati, da najdem odločilen namig. Ampak, potem se vse sestavi v logično celoto. Največji izziv je tako iskanje rešitev - kar stranke od mene tudi pričakujejo.

Naporno je usklajevati "prodajni" del podjetja (spletno trgovino Avita) in feng shui, ampak ne morem si predstavljati, da bi feng shui opustila.

Tudi privatno se marsikaj dogaja in zelo uživam v novih dogodivščinah. Ne, več ne povem.


Letos vrnarim ...

Tole hladno in vlažno vreme lahko analiziramo tudi s pomočjo petih elementov. V maju, ki je pod vplivom ognja yin, bi se morala narava vztrajno in postopoma segrevati. Voda se spomladi segreje in rastline jo uporabijo za rast, sproži se delovanje rastnih hormonov. Meseca maja bi morala biti ta voda že primerno segreta in na razpolago po celotni rastlini, da se lahko razvije. Element ogenj, kamor spadata meseca maj in junij, namreč simbolizira puberteto (razmnoževanje) in delovanje energije na vse strani.

Mrzlo majsko vreme nas ne spodbuja kaj dosti pri razmnoževanju in razkazovanju. Nič, treba bo počakati, da sonce prevlada. Takrat bo šele veselo! Energijsko (in vremensko) bomo iz previdnega začetka pubertete skočili v globoko puberteto. Uf, uf, kako bo vroče, kar pripravite se!

Še nekaj slik iz leta 2009 - ena najboljših kombinacij, ki sem jih imela. Seveda, design by Ruth!



7 komentarjev:

  1. Pozdravljena
    Vidim da ste paradižnike že posadila. Mogoče ste malo preveč pohitela in bi na toplem lahko počakali še kak dan.Upoštevanje setvenega koledarja Marie Thun velikokrat pomaga pri obilnem pridelku.
    Komaj čakam da vidim zasaditvene kombinacije rožic.Tudi jaz bom svojim privoščila še malo crkljanja v topli gredi.
    Obilo užitkov vam želim pri novih vrtnarskih podvigih.
    Lep pozdrav
    Beba

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. beba, hvala za nasvete. Ker lastnik vrta odpotuje za 9 dni (jaz pa še nisem dobila ključa ...:), sva kolebala glede sajenja. Vendar sva se na koncu odločila, da tvegava. On pri paradižnikih, jaz pri zeliščih kot je bazilika in majaron.

      Izbriši
  2. Zdravo,
    jaz že 25 let uporabljam setven koledar, ki ga izdaja Kmečki glas. Letos je v njem celo razloženo, zakaj se razlikuje od setvenega koledarja Marie Thun. Drugače pa je pridelek odvisen tudi od zemlje in veliko tudi od vremena. Tako vam, draga Helena, bazilika ne bo uspela v teh razmerah, ki jih imamo sedaj. Če jo hočete ohraniti, jo presadite v cvetlični lonček in postavite v prostor. Ko bo toplo jo prestavite na prosto. Jaz za baziliko vedno čakam na lepo in toplo vreme. Tudi julija sem jo šele sejala. Lani sem jo posejala kar v cvetlično korito in imeli smo jo dovolj za sprotno uporabo in še posušila sem jo. Sadike, ki sem jih kupila in vsadila v mraz, pa so mi odmrle.
    Želim vam veliko veselja in užitkov pri vrtnarjenju,
    Andreja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To baziliko sem kupila zato, ker jo bom posadila k paradižnikom. Potem so bolj zdravi in boljšega okusa. Za svoje potrebe (prehrano) pa imam cepljeno baziliko, grmiček z majhnimi listi, ki mi je zelo všeč, in tudi zdrava je. Če bo bazilika odmrla, bom šla po druge - naj denar kroži ...

      Izbriši
    2. Jaz pa sadim med paradižnik zelje. Za baziliko še nisem slišala niti prebrala.Hvala. Denar naj pa kar kroži. Pod snegom mi je letos zmrznilo kar nekaj sadik. Ni več tako vreme kot je bilo. Važno je, da pridelamo eko zelenjavo.

      Izbriši
  3. Izzivov ne zmanjka, a ne? Všečno. Zelo.
    Tole s puberteto se sliši zanimivo, barvne kombinacije zasaditev pa čarobno lepe.

    OdgovoriIzbriši
  4. Veliko vrtnarskih pridelkov in užitkov želim:)

    OdgovoriIzbriši