četrtek, 28. april 2016

Snežna nevihta z grmenjem

Seveda sem včeraj popoldne, ko je začelo snežiti, vmes pa grmelo, naredila nekaj slik. Zato, da bom imela spomine na pozno aprilski sneg. In zato, da bom imela sploh kakšne spomine, če bodo na rastlinah nastale poškodbe.

Ne bom jamrala, saj je škoda v kmetijstvu dosti večja. Ne bi bila rada v koži tistih, ki so od pridelkov eksistenčno odvisni. Sadje, vinogradi, poljščine - od povsod poročajo, da je škoda ogromna.





Na tej sliki se lepo vidi, da bela in krem barva ne pašeta skupaj. Upoštevajte to dejstvo, ko boste k belim plastičnim oknom kombinirali bež stene ali pohištvo.


Koliko malin bom imela letos?




Z grmičkov in dreves sem kar trikrat stresala sneg in vsakokrat so bile veje upognjene do tal. 


Tako sem se veselila šmarnic, obožujem njihov vonj ... ker takrat vem, da se je začela pomlad.

Kot da bi slutila (ne, ni bila lenoba, čista slutnja ... hehe), so na mojem avtomobilu še vedno snežne gume; pred nekaj dnevi pa sem kupila dodatno zalogo zrnja in rozin, ki jih sedaj hvaležno jedo murgelski vrabci in kosi. 

Še ena dobra novica: pleskar je, kot je obljubil, včeraj prepleskal kuhinjo, utilitij in vetrolov. Izbrala sem podobno barvo, kot jo imamo v poslovnih prostorih že deset let, samo malo svetlejši odtenek. Všeč mi je! Prostori oddajajo novo, svežo energijo, vse je čisto in pospravljeno, kar je tudi namen prenavljanja.

Čez vikend sem nameravala pospraviti vrtno lopo. Očitno mi ne bo treba - hvala za sneg ... 

2 komentarja:

  1. Se bom samo v zvezi s krem in belo vtaknila zraven :). To mi je bilo vedno obupno videti, bele hlače (ki so bile krem) in belo bela srajca na vrhu!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ko včasih na prvomajskih vzponih odkrijem kup snega, nujno skočim vanj. Tole včeraj pa je bilo res presenetljivo, za kmetovalce, vrtičkarje ter posledično vse nas kar tragično.
    Pogled skozi okno pri nas počasi postaja zopet le zelen...
    Bomo videli kako si bo kaj opomoglo.
    Super za novo svežino. To je meni vedno v užitek. Sama se veselim novih omar v pisarni. Ni bela krem kombinacija :).

    OdgovoriIzbriši