sreda, 16. marec 2016

Ljubezenska tehnika iz feng shuija

Ponovno objavljam članek o "Tehniki breskovih cvetov" iz feng shuija, ki aktivira partnersko področje (v stanovanju in možganih). Če deluje, ne vem, ker mi tega nihče ne sporoči ... Malo dvomim v učinkovitost metode, ker je preveč splošna. Poznamo druge metode v FS, ki so dosti bolj individualne. Ampak, naj vas to ne odvrne od poskusa.

Najpogostejša življenjska področja, ki bi jih ljudje s pomočjo feng shuija radi izboljšali, so zdravje, finance in ljubezen. Pomladni čas je kot nalašč za to, da se posvetimo ljubezenskim temam. Če nas Kupidova puščica kljub vsem spomladanskim vzpodbudam ni zadela, si lahko pomagamo s kitajsko tehniko breskovih cvetov.

Ljudje smo pač takšna bitja, da si vedno želimo to, kar nimamo. Tako poročeni zavidajo samskim in se jim toži po svobodnem življenju, samski ljudje pa hrepenijo po stalnem partnerju in ustaljenem načinu življenja. Pot do sreče (s partnerjem ali brez) je ponavadi zelo zavita, ko pa enkrat pridemo do cilja, se pravo delo šele začne. Vemo, da sreča v ljubezni ni odvisna samo od kemije med zaljubljencema, ampak od cele vrste drugih dejavnikov kot so služba, hobiji, pospravljanje nogavic, britje nog ali način stiskanja zobne paste iz tube ...

Ko svetovalci za feng shui dobimo nalogo, naj izboljšamo ljubezensko situacijo, se velikokrat izkaže, da se mora oseba (ali osebi) najprej posvetiti drugim temam, šele potem je na vrsti ljubezen in romantika. Neurejena spalnica, zamašeni odtoki, nepospravljena garaža ali klet, umazana kopalnica, zaraščena okolica – vse te »ubijalce« romantike sem v prejšnjih člankih že večkrat omenila. Za vse tiste, ki jim kljub urejenosti bivalnega prostora ni uspelo najti pravega partnerja, pa tokrat predstavljam zelo preprosto, ampak po zagotovilih mojstrov zelo učinkovito metodo.


Tehnika breskovih cvetov temelji na kitajski astrologiji, kjer vsako leto, pa tudi mesec, dan in ura »pripadajo« eni izmed dvanajstih živali. Buda je takoj po ustvarjenju sveta povabil k sebi vse živali, da bi se z njimi pogovoril o astrologiji. Ampak, samo dvanajst živali se je odzvalo njegovemu povabilu. Najprej je pritekla podgana, potem pa so prišli še vol, tiger, zajec, zmaj, kača, konj, ovca, opica, petelin, pes in na koncu omahljiva svinja. Za njihov trud jih je Buda nagradil in vsaki živali podaril eno leto. V tem letu lahko vladajoča žival odloča o usodi tistih, ki so rojeni v njenem znamenju in vpliva na druge dogodke.

V kitajski astrologiji tvorijo živali različne kombinacije, ki so lahko ugodne ali pa ne. V tehniki breskovih cvetov se živali, ki se dobro razumejo oziroma dopolnjujejo, povežejo v trojke. Tako, na primer, tiger, konj in pes tvorijo trojno kombinacijo, ki jo imenujemo južni ogenj (po konju, ognjenem znamenju, ki je edini v trojki postavljen na glavno smer neba – jug). S preostalimi živalmi dobimo še vzhodni les, zahodno kovino in severno vodo.


Da v feng shuiju nastane nekaj novega (in nova ljubezenska zveza to vsekakor je), se morata združiti yin in yang. V tehniki breskovih cvetov se tako yang trojka poveže z astrološko živaljo, ki ima yin značaj in obratno. Ognjena yang kombinacija tiger, konj in pes si svoj breskov cvet išče v plašnem yin zajcu. Kombinacija zajec, ovca in svinja (les, yin) pa potrebuje vodno podgano z yang značajem. Vse štiri živali, s katerimi kombinirajo trojke, se nahajajo na glavnih smereh neba in te odseke moramo v stanovanju aktivirati, da se bo naše ljubezensko življenje izboljšalo.

V razpredelnici odčitamo, s katero živaljo kombiniramo in kateri odsek na kompasu ji pripada. V stanovanju ali hiši s pomočjo kompasa določimo ta izsek (merimo iz središča stanovanja) in ga aktiviramo. Najbolj učinkovite so rože, v lepi vazi in z vedno svežo vodo, romantične barve kot sta roza in rdeča pa povečajo učinek. Rože redno menjavamo in ne zapiramo vrat v prostor, kjer stojijo rože.

Učinki pri tej metodi se ne pokažejo takoj, zato moramo biti potrpežljivi. V primeru, da se nas ljubezenska sreča izogiba več kot tri mesece, mojstri feng shuija svetujejo, da namesto letnice rojstva vzamemo dan rojstva, ki mu tudi pripada neka žival iz kitajske astrologije. Za to potrebujemo kitajski koledar ali računalniški program za izračun kitajskega horoskopa (nekaj preprostih in brezplačnih najdemo na spletnih straneh).

Ljudje v stalni zvezi naj te metode ne uporabljajo, razen, če si želijo ljubezenske afere.

Kitajsko astrološko znamenjeBreskov cvetOdseki na kompasu (stopinje)
Tiger, konj, pesZajec82,5 - 97,5 (V)
Zajec, ovca, svinjaPodgana352,5 - 7,5 (S)
Podgana, zmaj, opicaPetelin262,5 - 277,5 (Z)
Petelin, vol, kačaKonj172,5 - 187,5 (J)

6 komentarjev:

 1. Te metode ne bom uporabila, saj imam čudovitega partnerja. Jo pa priporočam tistim, ki nimajo partnerja in si ga želijo. Zakaj? V to verjamem. Že najbolj enostavna metoda pravilne ureditve partnerskega kota, je pripomogla k temu, da je prijateljica spoznala zase ustreznega partnerja.

  OdgovoriIzbriši
 2. Sem se trudila razumeti in sem čisto počasi brala. Do zadnjega stavka ...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Preberite kaksno knjigo na to temo. Tam vam bo vse bolj jasno.

   Izbriši
  2. A obstajajo kakšne knjige, v katerih je opisana ta tehnika Breskovih cvetov?

   Izbriši
 3. Zanimivo...Tudi jaz ne bom preizkusšala:), bom pa posredovala kolegici, ki že dve desetletji išče princ na belem konju. Pa poročava...če preizkusi.
  Ljubezni polno pomlad.

  OdgovoriIzbriši
 4. Se že veselim povratnih informacij!

  OdgovoriIzbriši