torek, 15. marec 2016

Kaj je Bled?

Verjetno si že mislite, s čim oziroma, bolje povedano, s kom sem bila zaposlena, ker ni bilo nobenih člankov na blogu. Psička Daša je včeraj odšla domov; kljub grožnjam je lastnik v naslednjih dneh ne želi pripeljati nazaj v varstvo. Kakšna predrznost!!! Mislim, da tudi Daši dobro dene vrnitev v preverjen in poznan domači svet - ne nazadnje je stara že 9 let in rabi svoj mir.

Bili sva večkrat na krajših izletih, tistega daljšega, v Grado (Italija), pa nama zaradi močne burje ni uspelo realizirati. Nič za to, si ga bova ponovno ogledali kdaj drugič, samo počakati moram na primerno priložnost, da jo "ukradem".

Z Dašo nama je zelo všeč na Bledu. Ne zato, ker bi bil Bled tako zelo lep, ampak ker nama nudi različne možnosti. Ni daleč od Ljubljane, lahko posedava ali greva na daljši sprehod, srečava veliko psov, se okopava ...

Vedno znova se čudim, ko nekateri opevajo Bled kot slovenski turistični biser, čudež narave in še kaj. V redu, Bled je lep za poldnevni izlet, nikakor pa si ne morem predstavljati, da bi na Bledu ostala več dni. Ko se enkrat sprehodiš ob jezeru, si ogledaš grad in nekaj trgovin, poješ kremšnito ali grmado - kaj še lahko počneš v tem kraju? Ne govorim o izletih v okolico ali kopanju v jezeru, ampak o kraju samem.

Najbolje o lepotah in grdotah kraja povedo fotografije. Čeprav se lahko tudi o tem - skregamo ...














9 komentarjev:

  1. Krasno in sladko sta se imeli. Meni je Bled všeč na svoj način. Kadar ni gneče posebej :). V zgodnjih jutranjih ali večernih urah.... za tek... Sicer pa ... ja, se strinjam... za vsake toliko poldnevni izlet :).
    Prijeten teden.

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni so fotografije super. Vse lepe za pogledat. Tudi tista hiša ima svoj čar.
    LP, Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tista hiša je lepa, samo ne za takšen turističen kraj in ne na tem mestu.

      Izbriši
  3. Pojdite kdaj tudi v Bohinj. Če želite samoto, jo boste tam našli. Bled je bolj obiskan. Oba kraja pa sta čudovita.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A veste, da z Bohinjem nisva tako povezana? Preveč samote ... Potem naju z Dašo nihče ne vidi, hehe. In premalo psov za igranje z Dašo. Meni ima Bohinj nek nostalgičen pridih, preveč yin energije.

      Izbriši
  4. Eh, Helenca, Bled je za penzioniste, one z malo lepšo penzijo.
    Preveč aktivni pa tako ne smejo bit, jih še Matilda pobere. Slaba reklama za kraj...

    OdgovoriIzbriši
  5. Bleda se vedno bolj izogibam, pa živim zelo blizu. Kraj nima nič za pokazat, ker tudi nič ne vlagajo vanj. Ena sama gužva tako na cesti kot na promenadi, ki je ob dežju še ena blatna sramota. Tudi okrog jezera ni več za it, razen pozno zvečer.
    Če bi bila turist bi bila navdušena nad Ljubljano in razočarana nad Bledom.

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasne fotografije,lep izlet,sladke dobrote,konec počitnic za Dašo..

    OdgovoriIzbriši