četrtek, 21. januar 2016

Ne verjemite horoskopom

Ne, ni se mi zmešalo in ne delam poklicnega samomora. Še vedno mislim, da so horoskopi čudovit pripomoček, da se bolje spoznaš, načrtuješ, lažje prebrodiš krize. Ampak, samo horoskopi, ki so narejeni profesionalno. Mislim na celotno sliko horoskopa - v zahodni astrologiji na karto s planeti in hišami, v kitajski astrologiji na Bazi z vsemi stebri, palačami, 10-letnim ciklusom, Live House ...

Tisti splošni nasveti, ki temeljijo na mesecu ali letu rojstva (odvisno od vrste horoskopa), so neuporabni. Ne delajte si utvar, popolnoma neuporabni so. So opij za ljudstvo ...:)

Poglejmo na mojem primeru:

Moj podporni element je voda, ker sem šibek les yin. Torej bi moralo biti letošnje leto, ki je v znamenju ognjene opice, zame izredno slabo.

- Ogenj yang zelo hitro "pokuri" šibek les yin in že marca bi samo še vegetirala.
- Opica je kovina yang, kar je za šibek les yin tudi uničevalno, saj kovina kontrolira (uničuje) les.

Ampak, vse to je res samo na prvi pogled, dokler ne pogledamo kombinacij med posameznimi elementi. Ogenj yang kombinira s kovino yin v element voda. Tudi v 10-letnem ciklusu se nahajam v obdobju ognjene podgane. Ta "škodljivi" ogenj yang se prav tako poveže s kovino in zopet nastane voda.

Med seboj kombinirajo tudi živali: podgana, opica in zmaj tvorijo močno vodno kombinacijo, na sliki manjka vodna kombinacija opice s kačo, ki jo tudi imam v horoskopu.

Primer, kako se slaba napoved spremeni v super napoved

Kot vidite, se naenkrat zame neugodne energijske napovedi spremenijo v zelo, zelo ugodne. Vode bom imela v izobilju, kar si lahko predstavljate kot dostavljanje podporne energije direktno v žilo. Kar mi je najbolj všeč: voda bo dokaj topla (saj je v teh kombinacijah veliko elementa ognja, ki ogreje hladno vodo in kovino); les namreč za optimalno rast potrebuje toplo vodo.

Bom pa morala paziti, saj bom lahko zaradi zelo ugodnih okoliščin in izredno podporne energije postala preveč pogumna, ošabna, prehitra -  in se preveč izčrpavala. Računam na to, da premorem dovolj modrosti in bom znala voziti zmerno, ah kaj, raje recimo optimalno.

3 komentarji:

  1. Helena, nikoli ne dvomim v vas!
    Me je pa zamikal kakšen tovrstni izračun zame.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ampak z učenjem astrologije nikoli ne končaš, z vsakim novim horoskopom se kaj naučiš.
      Mogoče pa boste imeli kakšno okroglo obletnico ...?

      Izbriši
  2. Oh, ja... včasih me je mikalo, potem se je moja takrat najboljša prijateljica poglobila v astrologijo in meni ni bilo več potrebno:). Sedaj pa sva kar narazen... in tole, obogateno, je še bolj privlačno. Nimam obletnice... sem letos ravno vmes med obema:). Bi si pa naročila kakšen 'vpogled v prihodnost'.

    OdgovoriIzbriši