petek, 25. december 2015

Najdite svoj trop!

Dragi bralci bloga, želim vam lep božični dan. Najprej sem želela objaviti "običajno" čestitko, ampak sem si premislila. Saj smo že vsi zasičeni lepih misli, kroglic, pentljic, srnjačkov in umetnega snega. Imam prav? Eni so, po obilni predbožični večerji, nasičeni tudi že hrane. Moj nasvet: preskočite kakšen obrok, pijte toplo limonado (brez sladkorja, seveda) in pred jedjo spijte grenčico.

Pri mami (kjer sem na razvajanju) sem našla tole misel:

Sreča je ...
v vsakem od nas doma
in srečen je vsak,
ki deliti jo zna.

Deliti srečo - na to prevečkrat pozabljamo. Pozabljamo na deljenje (misli, energije, pozornosti, materialnih dobrin), pa tudi na to, da je vsakdo lahko srečen. Tisti, ki smo bili na potovanjih, vemo, da sreča ni odvisna od materialnega statusa, da lahko vidiš srečne obraze povsod, tudi v revnih deželah.

Letos, ko vlada opica, tako ne bo časa za jamranje, zato si med prazniki naberite moči za naporno leto.

Spomnila sem se zgodbe s karibskega otoka Nevis, kjer sem bila na dopustu. Tam imajo zapor; da zapornikom ni dolgčas in da financirajo njihovo bivanje, gojijo zelenjavo in sadje. Kakovost je zelo dobra, zato ves pridelek hitro prodajo. Imajo pa velikega sovražnika: opice. Okrog plantaže je 4 metre visoka ograja, ki je pod električno napetostjo. Plantažo varuje 35 psov, ampak nič ne pomaga, opice vedno najdejo pot do pridelkov in delajo veliko škodo.

Kaj se lahko naučimo iz te zgodbe? 

- Da so opice pametne in iznajdljive, prilagodijo se vsaki situaciji.
- Opice vedo, da so najučinkovitejše, če delujejo v tropu. Tam imajo različne vloge, ena je šef, druge so v izvidnici, tretje pazijo ...
- Opice imajo rade težke izzive: težja kot je naloga, raje se "igrajo".

Že nekaj mesece čutim, da si bom morala tudi jaz najti svoj trop. Na poslovnem področju. Seveda je veliko enostavneje delovati sam, vendar enkrat prideš do točke, ko se je treba povezati z drugimi. Še razmišljam, kako se naj tega lotim, predvsem pa, kako naj najdem "svoje" opice, prave pravo krdelo.


V letu 2016 se bomo povezovali, vendar bo treba paziti, koga bomo izbrali za vodjo

Tudi bralci tega bloga ste na nek način (moje) krdelo. Povezujejo nas podobne vrednote in interesi. Malo sem pobrskala po statistiki (maj 2010 do december 2015) in našla podatke, od kod vse prihajate. Zanimivo, a ne?

Država
Ogledi strani
Slovenija
687628
Združene države Amerike
28849
Rusija
13472
Nemčija
9617
Hrvaška
6710
Srbija
5484
Francija
2343
Ukrajina
2279
Kanada
1399
Združeno kraljestvo
1386

6 komentarjev:

  1. Helena, hvala! Mi smo si privoščili...dva dni na off in samo biti drug z drugim. Verjamem, da bomo ob pomoči vaših nasvetov zmogli lažje skozi leto in se povezati s pravimi ljudmi! Hvala vam za vse! Prijeten skok v novo leto in naj bo le to čim bolj vaše!
    Ena izmed 687628-tih.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naslednje leto bo zelooo moje. Tudi vam lepe praznike in hvala za prisrčne komentarje na blogu!

      Izbriši
    2. Helena, super! In hvala! Tudi vam hvala za objave! Sem jih vedno vesela!

      Izbriši
  2. Helena hvala za lepo voščilo,lepo misel...srečo smo delili ,čeprav se zberemo vsako nedeljo je na božični dan najlepše!
    Tudi jaz sem med tistih 687628:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelka, tudi vam vse dobro, veliko (deljene) sreče in hvala za vaše obiske na blogu.

      Izbriši
  3. Veliko nas je, ki beremo vaš blog. Bravo.Odličen je. Predvsem lahko preberemo marsikaj zanimivega. Hvala vam.
    Vse dobro,
    Andreja

    OdgovoriIzbriši